Росія визнала поразку в Харківській області — ISW

Росія визнала поразку в Харківській області – ISW.

Росія визнала поразку в Харківській області – ISW. Фото: Міноборони

Події
14 вересня 2022 17:36

Кремлівські чиновники визнали поразку російської армії у Харківській області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Кремлівські чиновники та пропагандисти державних ЗМІ широко обговорюють причини поразки Росії в Харківській області, що є помітною зміною порівняно з їхньою колишньою схемою висвітлення перебільшених чи сфабрикованих успіхів Росії з обмеженими подробицями", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають аналітики, Кремль ніколи не визнавав, що Росія зазнала поразки під Києвом або, пізніше, на Зміїному острові, намагаючись пояснити відступ з-під Києва як рішення зробити пріоритетом "визволення" Донбасу, а відхід зі Зміїного острова - як "жест доброї волі". На початку Міноборони РФ також запропонувало аналогічне пояснення невдачі Росії в Харкові, стверджуючи, що російські війська відходять з Харківської області для перегрупування, але ця версія зазнала швидкої та гучної критики в Мережі.

Наразі у Кремлі працюють над тим, щоб зняти з Володимира Путіна будь-яку відповідальність за поразку, покладаючи провину за втрату майже всієї окупованої Харківської області на недостатньо поінформованих військових радників в оточенні президента РФ, зазначають у ISW.

Один із членів кремлівської Ради з міжнаціональних відносин Богдан Безпалько навіть заявив, що військових чиновників, які не побачили зосередження українських військ і техніки і проігнорували телеграм-канали, що попереджають про підготовку контрнаступу українських військ у Харківській області, слід стратити.

Раніше ISW повідомляв, що Кремль відклав зустріч Путіна з російськими представниками Міноборони відразу після виведення військ із Харкова, що посилило видимість розколу між Кремлем та Міноборони Росії.

"Визнання Кремлем поразки в Харківському регіоні показує, що Путін готовий і здатний визнати і навіть зазнати поразки Росії принаймні за деяких обставин і зосередитися на тому, щоб зняти з себе провину", - резюмували в Інституті.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах