Примушували вчити дітей за російськими підручниками: двом педагогам у Куп'янську повідомили про підозру

Двом педагогам у Куп'янську повідомили про підозру.

Двом педагогам у Куп'янську повідомили про підозру. Фото: прокуратура Харківської області

Події
09 лютого 2023 11:56

Правоохоронці повідомили про підозру двом мешканкам Куп'янська Харківської області, які допомагали окупантам запроваджувати освіту за стандартами держави-агресора.

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час окупації Куп'янська 45-річна жінка добровільно обійняла посаду "заступника начальника" у так званому "Відділі освіти ВДА Куп'янського району Харківської області".

Колаборантка проводила наради з колективом, погоджувала найм нових співробітників у відділ, визначала розмір їхньої зарплати та підписувала документи. Крім того, жінка організовувала виїзд вчителів у РФ для проходження перекваліфікації та переатестації, давала вказівки на впровадження у навчальних закладах підручників російською мовою та освітніх стандартів держави-агресора загалом.

Колаборантці інкримінують ч. 5 ст. 111-1, ч. 3 ст. 111-1 КК України, за рішенням суду їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Друга підозрювана – 54-річна жінка, яку окупанти призначили «виконувачем обов'язків директора» у навчальному закладі під назвою "Державна бюджетна освітня установа" Середня загальноосвітня школа №4 імені Героя Радянського Союзу М.Ф. Хамушина "м. Куп'янська", створеному на базі ліцею.

"Керівник" організувала видачу дітям підручників за російськими програмами та наказала колективу викладати предмети російською мовою. Крім того, вона відправляла вчителів на курси підвищення кваліфікації до російського Курська.

Жінці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 111-1 КК України.

Двом педагогам у Куп'янську повідомили про підозру.Двом педагогам у Куп'янську повідомили про підозру. Фото: прокуратура Харківської області

Двом педагогам у Куп'янську повідомили про підозру.Двом педагогам у Куп'янську повідомили про підозру. Фото: прокуратура Харківської області

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах