Правнук в'язня концтабору з Харкова віддав свою спадщину на Байрактари

Правнук в'язня концтабору з Харкова віддав свою спадщину на Байрактарі.

Правнук в'язня концтабору з Харкова віддав свою спадщину на Байрактарі. Фото: Facebook/благодійний фонд Сергія Притули

Події
13 липня 2022 19:13

Українські діти допомагають зібрати гроші на Байрактари для армії. Юний Федір Романович передав на потреби ЗСУ 25 тисяч гривень.

Про це повідомили у благодійному фонді Сергія Притули.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Вони стали дорослими. Їм не потрібно читати казок про поганих чаклунів, щоб відчути, що таке зло. Вони, на жаль, бачать його на власні очі, і стають для нас світлими героями. Замість іграшкових машинок вибирають машини для ЗСУ. Замість літачка на керуванні — очі в небі для армії. Ми боремося за них і для них. І боротимемося за перемогу», — кажуть у фонді.

Серед хлопців, які пожертвували на Байрактори, Федір Романович. Він перевів на потреби армії 25 000 гривень спадщини свого прадіда — в'язня чотирьох концтаборів Ігоря Малицького, який помер восени в Харкові.

Правнук в'язня концтабору з Харкова віддав свою спадщину на Байрактарі.Правнук в'язня концтабору з Харкова віддав свою спадщину на Байрактарі. Фото: Facebook/благодійний фонд Сергія Притули

"Федор дуже хотів взяти участь у збиранні грошей на Байрактари. Думаю, що Ігор Малицький пишається тим, на яку справу пішла його спадщина", - наводить слова внучки в'язня чотирьох концтаборів Аліси Kharkiv Today.

Також захисникам хочуть допомогти діти з дитбудинку Харкова, евакуйованих до Нідерландів. Для цього вони продавали власноруч створені вироби.

Правнук в'язня концтабору з Харкова віддав свою спадщину на Байрактарі.Правнук в'язня концтабору з Харкова віддав свою спадщину на Байрактарі. Фото: Facebook/благодійний фонд Сергія Притули

Нагадаємо, 96-річний Ігор Малицький - колишній в'язень концентраційних таборів у Німеччині помер у ніч проти 23 листопада.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах