«Поставила хрест на освіті дітей»: голова громади під Харковом продала дані учнів окупантам

Глава громади під Харковом продала дані учнів окупантам.

Глава громади під Харковом продала дані учнів окупантам.

Події
24 липня 2022 11:57

Голова громади на Харківщині продала базу даних учнів росіянам, щоб видати дипломи окупаційного режиму.

Про це на брифінгу 23 липня розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Сінєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Голова окремої територіальної громади абсолютно погодилася на співпрацю з Російською Федерацією і продала всі учнівські бази в їхнє вже "міністерство" для того, щоб після завершення навчальних закладів нібито видавати якісь інші, іншого зразка, дипломи окупаційного режиму. І ми розуміємо, що такими діями вона просто поставила хрест на освіті дітей, тому що ці дипломи не визнає жодна цивілізована країна світу”, – сказав Синєгубов.

Людей, які свідомо співпрацюють з окупантами, притягають до кримінальної відповідальності за колабораціонізм та державну зраду.

"Алгоритм дій дуже простий: не співпрацювати з окупаційним режимом і не сприяти встановленню його режиму влади на тій чи іншій території. Наведу декілька прикладів: підрозділи ДСНС працювали у місті Ізюм. Їм було (окупантами) запропоновано працювати під прапором Російської Федерації. Вони всі абсолютно від цього відмовились. Далі — екстрена швидка допомога — так само", - сказав голова ХОВА.

За його словами, деякі мешканці захоплених територій виходять на зв'язок з українською владою і консультуються, "щоб їх дії не наражалися на ознаки кримінального правопорушення".

"Хто має можливість виїхати, нехай їде. Хто має можливість триматися на місцях, звичайно, нехай тримається. Але ми знаємо, які там режими застосовуються до людей, їм важко, їм справді важко", - додав Синєгубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах