«Питання не грошей»: Зеленський пояснив, чому складно купити ППО для Харкова

Зеленський пояснив, чому важко придбати ППО для Харкова.

Зеленський пояснив, чому важко придбати ППО для Харкова. Фото: pinterest.com

Події
20 вересня 2022 13:11

Президент Володимир Зеленський повідомив, що посилення протиповітряної оборони Харкова – це питання не грошей, а країн-виробників, які можуть надати необхідні комплекси ППО.

Про це пише УП.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Підсилити ППО можна, тільки придбавши нові комплекси. І це питання не грошей, хоча це великі гроші: від півмільярда доларів до двох мільярдів. Але гроші знайти ми можемо. Тут питання країн-виробників. Є США, Ізраїль, є спільна компанія німецько- французько-італійська, вони випускають комплекси середньої дальності дуже непогані.

Але ж ви знаєте як це: партнери хочуть нам допомогти, але свої готові комплекси віддати не можуть, лише виробити нові. Тож чекаємо. Ізраїльтяни могли б допомогти нам. Але з ними складніше», - сказав Зеленський.

Президент нагадав, що Україна має отримати комплекси малого радіусу дії NASAMS від США та IRIS від Німеччини: "вони нам зараз дуже допомогли, ми на них чекаємо".

Нагадаємо: 11 вересня росіяни завдали удару по найбільшій харківській ТЕЦ-5, а також по об'єктах критичної інфраструктури під Харковом, внаслідок чого в різних районах міста та області не було електропостачання, проблеми зі світлом також були на Полтавщині, Сумщині та деяких громадах. Дніпропетровська область.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах