Під обстрілами: на Харківщині вдалося евакуювати з окупованих громад майже 800 осіб

На Харківщині вдалася ще одна евакуація з окупованих громад.

На Харківщині вдалася ще одна евакуація з окупованих громад. Фото: поліція Харківської області

Події
28 червня 2022 21:47

З окупованої частини Харківської області у понеділок, 27 червня, під обстрілами евакуювали майже 800 людей. Майже чверть тих, хто виїхав — діти.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До Чугуєва та Харкова на 25 автобусах вивезли мешканців міст Куп'янськ, Вовчанськ, Ізюм, селищ Великий Бурлук та Чкаловське.

"Загалом було евакуйовано 783 особи, серед яких 218 дітей", - уточнив він.

Під час евакуації через Печенізьку греблю не обійшлося без провокацій з боку росіян.

"Окупанти обстріляли дамбу з "Градів". На щастя, обійшлося без жертв... Багатьох росіяни не пропустили", - повідомили у Боровській селищній раді.

За даними поліції, під ворожий вогонь потрапили евакуаційні автобуси з людьми, які тим часом їхали однією з вулиць селища Печеніги. 93-річний місцевий житель отримав осколкові поранення. Його доправили до лікарні. Зруйновано кілька житлових будинків, у двох будинках спалахнули пожежі.

За фактом артилерійського обстрілу селища Печеніги слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

В евакуації через Печенізьку греблі щопонеділка беруть участь чеська ініціатива Helping to leave, а також харківські волонтери організацій Eventroom, Kharkiv Help, Help me Kharkiv, "Незламний Харків" та ETOC. Щоразу вони стикаються з ризиками, часто волонтерам говорять про те, що необхідно повернутися, проте вони за будь-яких обставин намагаються допомогти людям, які бажають поїхати. Чи відбудеться наступна евакуація — поки що невідомо. Детальну інформацію, яка постійно оновлюється, охочі потрапити на підконтрольну Україні територію можуть отримати, якщо зареєструються через Telegram-бот "Допомагаємо виїхати".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах