Під Харковом в окупованій громаді катують людей

Під Харковом в окупованій громаді катують людей.

Під Харковом в окупованій громаді катують людей. Фото: hromadське.radio

Події
28 травня 2022 18:38

В окупованій Боровській громаді викрадають учасників АТО та інших людей.

Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Є випадки застосування допитів і тортур на окупованих територіях. В одному з будинків у центрі села Піски-Радьківські час від часу чути крики та стогін людей. Одночасно надходить інформація про зникнення учасників АТО та інших людей, що залишилися на окупованій території", - йдеться в повідомленні.

Бойові дії біля громади поки що не ведуться, але у населених пунктах у різній кількості постійно перебувають російські військові. Як і раніше відсутній інтернет, слабкий мобільний зв'язок (пробивається тільки в окремих місцях), банківська система та державні підприємства не працюють.

У Боровій окупанти розшукують банківських працівників, щоб використовувати приміщення банківських відділень для своїх цілей.

Випускникам шкіл на окупованих територіях, які позбавлені можливості повноцінно завершити навчання, вчасно отримати документи про освіту та вступити до вишів, загарбники пропонують продовжувати навчання у закладах так званих "ЛДНР".

Триває тиск з боку окупантів на місцевих підприємців та фермерів. У тих, хто не погоджується повертатися на окуповані території та співпрацювати з окупаційною владою, забирають приміщення, майно та бізнес. Так, магазин "М'ясокомбінат "М'ясний", що належить богодухівському підприємцю і завжди користувався популярністю серед борівчан, за сприяння росіян уже зайняв інший "господар".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах