Під Харковом спецпризначинец КОРД перейшов на бік росіян

Під Харковом спецназівець КОРД перейшов на бік росіян.

Під Харковом спецназівець КОРД перейшов на бік росіян. Фото: прокуратура Харківської області

Події
23 сiчня 2023 10:45

Колишній старший інспектор відділу організаційного забезпечення управління "Корпуса оперативно-раптової дії" (КОРД) ГУНП у Харківській області перейшов на бік ворога та очолив адміністрацію села Веселе Харківського району.

Зрадника заочно повідомили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідчі встановили, що екс-правоохоронець під час окупації села Веселе у березні погодився на пропозицію російських представників та обійняв посаду "глави адміністрації с. Веселе".

"Посадова особа" видавала довідки місцевим жителям, які зареєстровані в інших населених пунктах, а фактично мешкали в селі Веселе Харківського району для можливості їхнього пересування територією села, а також для проходження перевірки на російських блокпостах.

Крім того, він примушував людей до господарських робіт, прибирання вулиць, розвантаження та видачі гуманітарної допомоги від країни-агресора.

Досудове розслідування проводять слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, оперативний супровід – другий оперативний відділ ТУ ДБР у Полтаві, Управління СБУ у Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах