Білоруський КДБшник здався в полон під Харковом — ЗМІ

Під Харковом білоруський КДБшник здався в полон - ЗМІ.

Під Харковом білоруський КДБшник здався в полон - ЗМІ. Фото: ТСН

Події
15 листопада 2022 13:01

Під час контрнаступу ЗСУ у Харківській області українські спецслужби затримали російського найманця, який зізнався, що працює на білоруський КДБ.

В одному зі шпиталів, де лікують військовополонених, найманець розповів в інтерв'ю ТСН, що він агент білоруських спецслужб і саме тому опинився у лавах російської армії.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

“Все моє керівництво знало, де розташовані склади, інженерні, кількість людей, весь особовий склад, деякі іменні списки, пересування колон, усі топографічні позначення, де розташовані аеродроми, які цілі та завдання. Картки мінних полів”, – повідомив він.

Його взяли в полон українські військові під час контрнаступу на Харківщині. Каже, пішов здаватися, бо зрозумів, що росіяни його викрили, як і групу, в якій він працював. Хто не встиг здатися – росіяни вбили.

“Служби Росії про це дізналися і вже було кілька фактів убивства моїх колег із російської сторони. Ось зараз, коли повернувся, про нас мабуть дізналися, і коли ми тікали у бік ЗСУ, нас підстрілював командир групи, який був вагнерівцем”, - додає він.

Українські експерти припускають, що президент Білорусі все ще шукає шляхів, як зіскочити з гачка Путіна.

“Лукашенко, який перебуває при владі протягом 28 років, це у нього якась постійна гойдалка — то він ближче до Росії, то він віддаляється. Він перебуває у такій ситуації, коли він шукає стосунки з Китаєм», – вважає політичний експерт Євген Магда.

“Він хитрий – це факт. Те, що він, наприклад, хоче домовитися і із Заходом, і з Китаєм, і з Путіним, і не потрапити на додаткові санкції – також факт”, - додає політичний експерт Борис Тізенгаузен.

Експерти впевнені, що попри погрози Лукашенко не відправить свою армію в Україну.

"У нього армія 45 тисяч, він параноїк. Значить тисяч 20, він залишить усередині, щоб не розкачав ситуацію. Тобто він може дати тисяч 20 – це кінець. Тому я не думаю, що він повноцінно вступатиме у війну. Той період, коли міг це зробити – минув”, — переконаний Тизенгаузен.

Тож досі шукає варіанти, як остаточно не замазатись кров'ю у цій масштабній війні Росії проти України. Тому й посилає своїх агентів до армії росіян.

“У Лукашенка немає довіри до Путіна, а у Путіна до Лукашенка. Просто викликає питання, хто зараз запропонує Лукашенку що-небудь, щоб він пішов від Путіна політично”, — вважає Магда.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах