Переселенці на Харківщині можуть отримати допомогу з обласного бюджету

Переселенці на Харківщині можуть отримати допомогу з обласного бюджету.

Переселенці на Харківщині можуть отримати допомогу з обласного бюджету. Фото: dp.informator.ua

Події
18 жовтня 2022 17:47

На сьогоднішній день у Харківській області проживає близько 310 тисяч внутрішньо переміщених осіб, і близько 800 тисяч мешканців області мешкають у різних регіонах країни. Всі вони мають право звернутися за наданням матеріальної допомоги.

Про це на засіданні постійної комісії облради повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрій Шпарага, пише "Слобідський край".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На засіданны постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку регіону, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку територій у форматі відеоконференції розглядалися проекти рішень, які виноситимуться на наступне пленарне засідання.

Серед них – внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання адресної допомоги. За словами Шпараги, зміни стосуються подання документів на допомогу з лікування та після стихійного лиха.

«Ми полегшили людям збирання документів для надання допомоги. Тепер вони можуть використати довідку, що видається внутрішньо переміщеним особам. На сьогоднішній день в області проживає близько 310 тисяч внутрішньо переміщених осіб, і близько 800 тисяч мешканців області мешкають у різних регіонах країни. Вони всі мають право звернутися за наданням матеріальної допомоги», – сказав Юрій Шпарага.

За його словами, зараз комісія з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися у скрутній життєвій ситуації, має право призначити допомогу від 500 до 20 тисяч гривень. У проекті рішення зростає мінімальна сума до тисячі гривень, а максимальна сума залишається 20 тисяч гривень. Проте для онкохворих цю суму можуть збільшити до 30 тисяч гривень.

Крім того, одноразову грошову допомогу можна виділяти в окремих випадках, враховуючи можливості бюджету.

Внаслідок обстрілів у Харківській області 14 дітей залишилися круглими сиротами. Троє з них перебувають за кордоном, решта – у Харкові. На попередньому засіданні було ухвалено рішення кожній цій дитині виділити з обласного бюджету у рамках програми надання грошової допомоги по 30 тисяч гривень.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах