Організував навчання за російськими стандартами: Куп'янський чиновник перейшов на бік окупантів

Куп'янський чиновник перейшов на бік окупантів.

Куп'янський чиновник перейшов на бік окупантів. Фото: прокуратура Харківської області

Події
30 липня 2022 15:02

Начальник відділу освіти Куп'янської міської ради Роман Долгін пішов на співпрацю із російськими окупаційними силами в обмін на збереження посади.

Колаборант допомагає ворогові встановлювати та підтримувати окупаційний режим у Харківській області, повідомили в СБУ Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З початку повномасштабного вторгнення з РФ на територію України «просвітитель» добровільно перейшов на бік ворога та погодився зайняти псевдопосаду «начальника відділу освіти у тимчасовій цивільній адміністрації Куп'янського району Харківської області».

Організував навчання за російськими стандартами: Куп'янський чиновник перейшов на бік окупантів.Організував навчання за російськими стандартами: Куп'янський чиновник перейшов на бік окупантів. Фото: прокуратура Харківської області

Чиновник активно виконує організаційно-розпорядчі, адміністративно-господарські функції у незаконно створеному окупаційною владою органі на тимчасово окупованій території Куп'янського району:

  • організував виїзд вчителів та адміністрації навчальних закладів на курси перепідготовки та для отримання методичних вказівок за навчальними програмами до Москви та Луганська;
  • зобов'язав усіх працівників сфери освіти Куп'янського району Харківської області укладати нові договори на працевлаштування з так званою військово-цивільною адміністрацією, щоб продовжити роботу в навчальних закладах у новому навчальному році за стандартами освіти РФ;
  • організував процес видачі атестатів випускникам шкіл за стандартами країни-агресора;
  • організував процес отримання навчальними закладами підручників РФ;
  • повністю заборонив використання української символіки у навчальних закладах;
  • організував процес отримання акредитації навчальних закладів за стандартами освіти держави-агресора, які розташовані на тимчасово окупованій території Харківської області.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборанта за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Колаборанту заочно повідомили про підозру, йому загрожує позбавлення волі на строк до десяти років.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах