Окупанти оголосили Балаклію частиною Білгородської області

Окупанти оголосили Балаклію частиною Білгородської області.

Окупанти оголосили Балаклію частиною Білгородської області.

Події
07 червня 2022 14:00

Росіяни оголосили Балаклію, яка три місяці перебуває під тимчасовою окупацією, "частиною Білгородської області". Місцеві жителі у відчаї і просять розголос ситуації в місті.

Про це йдеться у місцевому паблику, в якому висвітлюється життя людей та міста після повномасштабного російського вторгнення.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Про Балаклія майже не говорять у ЗМІ, не говорять депутати та верхівка влади. Але жителі міста дуже страждають як від обстрілів, так і від порядків, що встановлюються окупантами. З початку травня росіяни заборонили в'їзд та виїзд за межі міста, забороняють доставку продуктів харчування і медикаментів. З усіх боків говорять про те, що незабаром в обігу будуть рублі і працівники підприємств, закладів, представники бізнесу повинні працювати під російським керівництвом. Пенсії також нараховуватимуться в рублях, Балаклійці, які стали у прямому сенсі заручниками окупантів, мають шукати спосіб вижити та заробити хоча б якійсь гроші, щоб придбати їжу та предмети першої необхідності. Працівники бояться, що за виконання обов'язків та допомогу рідному місту їх можуть вважати колаборантами. Але росіяни не залишають їм вибору! До всього цього у місті продовжують зникати люди, виникають постійні проблеми з водопостачанням та електроенергією. Зв‘язок майже відсутній", - каже адміністратор пабліка.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Balakleya (@balakleya_life)

Ситуацію у місті 29 травня прокоментував радник президента Олексій Арестович.

"Треба розуміти, що все пройде, і ми вас повернемо. І повернемо раніше, ніж вам здається. Тому потрібно набратися терпіння, розуміння того, що відбувається, діяти адекватно, уникаючи небезпечних ситуацій, допомагаючи собі та іншим людям, незважаючи на те, що вам там, звичайно, несолодко", - сказав Арестович.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Balakleya (@balakleya_life)

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах