Оборона ХАЗу, участь у контрнаступі: у Богодухівському батальйоні ТрО розповіли про бої за Харків

Оборона ХАЗу, участь у контрнаступі: у Богодухівському батальйоні ТрО розповіли про бої за Харків.

Оборона ХАЗу, участь у контрнаступі: у Богодухівському батальйоні ТрО розповіли про бої за Харків. Фото: скріншот facebook.com/brtrokh/

Події
11 сiчня 2023 10:52

Богодухівський батальйон Харківської окремої бригади тероборони з перших днів війни став на захист міста.

Підрозділ брав участь в обороні Харківського авіазаводу, захисті північних районів Харкова та області. Пізніше бійці батальйону вийшли до державного кордону. Про бойовий шлях тероборонівців розповіли у ХОЗТ.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одним із перших завдань батальйону - не допустити прориву супротивника з боку Білгорода. Цьому напрямку приділяли особливу увагу, бо росіяни планували висадити там десант. У районі авіазаводу було обладнано приховану вогневу точку, яка мала зупинити просування колони російської техніки.

"Перші 3-4 дні - були кошмарні, холод собачий, спальників не було, карематів не було, спали хтось на асфальті, хтось як. Коли через 4 дні привезли перший раз чайник з гарячою водою - ледь не розплакався... Чергування були годину через дві (година стоїш, дві відпочиваєш). За цей час потрібно було встигнути і поспати, і поїсти, і особисту гігієну дотриматися. Прильоти артилерії були кожні 2 години".

Богодухівський батальйон також відбивав атаки противника на півночі Харківської області в районі Дементьєвки та брав участь у контрнаступі та виході до державного кордону Золочівського спрямування.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах