Обікрала відділення: у Харківській області екс-працівниця «Укрпошти» співпрацювала з окупантами

На Харківщині екс-працівниця «Укрпошти» співпрацювала з окупантами.

На Харківщині екс-працівниця «Укрпошти» співпрацювала з окупантами. Фото: СБУ

Події
26 жовтня 2022 10:49

СБУ у Харківській області затримала екс-працівницю "Укрпошти", яка працювала на росіян. Жінка вкрала та передала окупантам два мільйони гривень, які належали "Укрпошті".

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як встановило слідство, під час окупації міста Балаклія на Харківщині колишня співробітниця Харківської дирекції акціонерного товариства "Укрпошта" обійняла посаду керівника одного з відділень поштового зв'язку КП "Пошта".

Після призначення жінка обікрала одне з міських відділень "Укрпошти" та передала окупантам майже два мільйони гривень, які сплатили українці за послуги держпідприємства. Вона виконувала завдання окупантів щодо формування підконтрольної Росії поштової мережі в Балаклії та Ізюмі.

На Харківщині екс-працівниця «Укрпошти» співпрацювала з окупантами.На Харківщині екс-працівниця «Укрпошти» співпрацювала з окупантами. Фото: СБУ

"Для "запуску" поштових відділень у захоплених містах колаборантка намагалася відновити зв'язок зі своїми колишніми колегами, які виїхали за межі області. Саме від них планувала отримати електронні ключі доступу до систем адміністрування та баз даних абонентів", - розповіли в СБУ.

На Харківщині екс-працівниця «Укрпошти» співпрацювала з окупантами.На Харківщині екс-працівниця «Укрпошти» співпрацювала з окупантами. Фото: СБУ

Крім того, жінка закликала інших працівників пошти добровільно ставати на бік російських окупантів та передавати на баланс Росії державне майно "Укрпошти".

Після деокупації зловмисниця намагалася ховатися. Екс-співробітниці "Укрпошти" оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах