Найінтенсивніші бої в Луганській та Харківській областях, — Залужний

Найінтенсивніші бої в Луганській та Харківській областях — Залужний.

Найінтенсивніші бої в Луганській та Харківській областях — Залужний. Фото: Міноборони

Події
28 червня 2022 14:32

Територією Харківської та Луганської областей російські війська лише за добу випустили 45 тисяч боєприпасів.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний у нічній телефонній розмові з Головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі та Начальником Штабу оборони Великобританії адміралом сером Тоні Радакіном.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляється в Telegram-каналі Головкому ВСУ, противник демонструє зухвалість у завданні ракетних ударів територією нашої держави. Так, 4 дні тому їм з різних платформ базування було випущено 53 крилаті ракети, 3 дні тому - 26 ракет, 2 дні тому - майже 40, минулої доби - 12. На жаль, прицільний ракетний обстріл торгового центру в Кременчуці забрав життя і привів до травмування мирних мешканців

Головнокомандувач ЗСУ поінформував своїх американських та британських колег про оперативну обстановку. Сьогодні район активних бойових дій розпочинається на півночі Харківської області та закінчується на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Василівка. Найінтенсивніші бойові дії ведуться на півночі Луганської та Харківської областей. У цьому районі тільки за минулу добу противник здійснив 270 артилерійських нальотів, застосувавши 45 тисяч боєприпасів, завдав 2 ракетних та 32 авіаційних ударів. Ситуація дуже складна, але контрольована, заявив Залужний.

"На нашій землі триває запекла боротьба, масштаби якої світ не бачив з часів Другої світової. Ми не маємо права перевести цю війну на наших дітей. Ворога слід знищити тут і зараз, інакше він не зупиниться. І ми можемо це зробити. Наші люди готові. ціною власних життів захистити свою державу та своїх дітей, але нам потрібно більше зброї та боєприпасів. Сподіваюся, що разом із партнерами ми зможемо подолати агресора та не допустити поширення цього збройного конфлікту на інші країни", - сказав Залужний.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах