На Харківщині митрополит УПЦ МП підтримав окупантів

На Харківщині митрополит УПЦ МП підтримав окупантів.

На Харківщині митрополит УПЦ МП підтримав окупантів. Фото: ru.wikipedia.org

Події
15 червня 2022 17:54

Митрополит Ізюмський та Куп'янський Єлисей відмовився виконувати рішення Собору УПЦ МП, який висловив незгоду з позицією патріарха московського Кирила щодо війни в Україні.

Про це він заявив журналістам одного із пропагандистських каналів окупантів.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, 27 травня Собор Української православної церкви висловив незгоду з позицією Патріарха Кирила та оголосив про повну самостійність та незалежність Української православної церкви. Собор засудив війну як порушення Божої заповіді "Не вбивай!" та звернувся до влади України та Російської Федерації з проханням продовжувати переговорний процес, щоб зупинити кровопролиття.

Єлисей заявив, що не виконуватиме рішення собору і що нібито має на це дозвіл митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

“Те рішення, яке було ухвалено у Києві 27 травня, де відбувся помісний Собор, я не підтримав. Я не хочу порушувати вікову єдність з патріархом Московським і всієї Русі і як правлячий архієрей Ізюмської єпархії прийняв рішення, і на це у мене є благословення Онуфрія, самостійно приймати рішення в межах своєї єпархії. Я ухвалив рішення: ми залишаємось у статуті, який діяв до 27 травня. Ми згадуємо патріарха і молимося за нього», – сказав Єлисей.

При цьому Єлисей заявив, що нещодавно зустрічався із патріархом. З огляду на те, що патріарх Кирило не приїжджав на територію України, це означає поїздку Єлисея до Москви.

Нагадаємо, територію Ізюмської та Куп'янської єпархії зараз окуповано. Митрополит Єлисей ніяк не засудив повномасштабне вторгнення на територію України, незважаючи на те, що частину храмів єпархії було пошкоджено внаслідок обстрілу.

Крім того, священики єпархії вже беруть участь у заходах, які проводяться окупантами. Більше того, під час засідання колаборантів у Куп'янську, де обирали так звану голову тимчасової адміністрації звільнених територій Харківської області, також був присутній священик єпархії, пише ХАЦ.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах