На 15 мільйонів гривень: у Харкові заарештували майно російських компаній

У Харкові заарештували майно російських компаній

У Харкові заарештували майно російських компаній Фото: прокуратура Харківської області

Події
30 вересня 2022 10:29

Майно та корпоративні права підприємств на суму майже 15 мільйонів гривень 28 вересня передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Засновниками фірм були громадяни РФ.

Арешт також накладено на комплекс приміщень загальною площею понад 1000 кв. метрів. Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Йдеться про низку зареєстрованих на території Харківської області підприємств із різними видами діяльності, серед яких ведення оптової та роздрібної торгівлі, надання в оренду нерухомості, надання ветеринарних послуг, діяльність ресторанів тощо.

Наразі проводиться досудове розслідування за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великих розмірах, посадовими особами зазначених підприємств (ч. 2 ст. 209 КК України).

«Харківською обласною прокуратурою спільно з ГУНП у Харківській області під час оперативного супроводу Управління СБУ у Харківській області та за інформаційного забезпечення ГУ ДПС у Харківській області продовжується вжиття заходів щодо арешту майна та корпоративних прав російських бізнесменів», - сказали в прокуратурі.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах