Купив в'яленого карася на Холодногірському ринку і захворів на ботулізм: фірму, що торгувала рибою, закрили

Фірму, що торгувала рибою, закрили.

Фірму, що торгувала рибою, закрили. Фото: dp.informator.ua

Події
19 липня 2022 16:18

Причиною захворювання на ботулізм у Харкові міг стати в'ялений непотрошений карась, куплений на Холодногірському ринку.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

Останні оперативні новини Харкова в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, захворювання виявили у мешканця Холодногірського району 1981 року народження. 10 липня його госпіталізували до реанімаційного відділення Обласної інфекційної лікарні у стані середньої тяжкості. Через п'ять днів хворого перевели до звичайної палати для подальшого лікування.

Медики припускають, що ботулізм викликав непотрошений в'ялений карась, якого батько постраждалого купив на торговому майданчику ТОВ «ТАУЕРС» на вулиці Полтавський Шлях, 147. Після фіксації нагоди фахівці Держпродспоживслужби терміново провели позапланову перевірку підприємства, яке торгувало рибою.

"Під час перевірки виявили численні порушення чинного законодавства, що стало підставою для припинення діяльності з обігу рибної продукції на цьому об'єкті. Згідно з матеріалами перевірки порушено кримінальне провадження", - розповіли у Держпродспоживслужбі.

Харків'ян закликають не купувати продукти харчування на стихійних ринках, відмовитися від вживання продуктів, які не пройшли термічної обробки, зокрема сирих яєць, карпаччо, тартару, суші, ролів, непоштрошеної копченої чи в'яленої річкової риби тощо. Також городянам рекомендують купатися тільки в чистих водоймах, ретельно мити свіжі овочі та фрукти, підтримувати чистоту на кухні, зберігати їжу при безпечній температурі та дотримуватись інших запобіжних заходів та профілактики харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій та ботулізму.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах