Куди переїде "Боммер": у Харкові планують реорганізувати кінотеатр, бібліотеку та оркестр

У Харкові планують реорганізувати кінотеатр, бібліотеку та оркестр.

У Харкові планують реорганізувати кінотеатр, бібліотеку та оркестр. Фото: Kharkov-trend

Події
13 лютого 2023 10:54

Харківська обласна рада на сесії розгляне питання щодо реорганізації кінотеатру "Боммер", молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський" та Харківської обласної бібліотеки для юнацтва.

Відповідні проекти рішень опубліковано на сайті Харківської облради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У пояснювальній записці до проекту рішення з реорганізації оркестру "Слобожанський" сказано, що комунальне підприємство "Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський" не має на балансі приміщення, тому оркестр не може повноцінно працювати — проводити концерти, репетиції та зберігати належним чином музичні інструменти цінності.

Оркестр "Слобожанський".Оркестр "Слобожанський". Фото архівне

При цьому в іншого комунального підприємства, Харківської обласної філармонії, є відреставрована будівля — пам'ятка архітектури на вулиці Римарській, 21 у Харкові, яка може використовуватись для здійснення статутної діяльності. Тому депутатам пропонують об'єднати філармонію та оркестр.

"Вважаємо за доцільне розглянути питання об'єднання двох концертних підприємств у єдине комунальне підприємство, яке надасть можливості вирішити проблему відсутності приміщення на балансі Харківського обласного комунального підприємства "Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський" для здійснення основної концертної діяльності, адміністративно-господарської діяльності (єдина бухгалтерія) керівних та технічних посад тощо), створить необхідні умови для подальшого творчого розвитку талановитої молоді, розширить коло глядацької аудиторії комунального підприємства "Харківська обласна філармонія", - йдеться у пояснювальній записці.

Комунальне підприємство "Кінотеатр "Боммер" хочуть приєднати до комунального закладу "Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр" та перейменувати на КЗ "Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр - кінотеатр "Боммер".

Кінотеатр "Боммер".Кінотеатр "Боммер". Фото: ХОВА

У записці пояснення до цього проекту рішення вказується, що кінотеатр "Боммер" показує некомерційне інтелектуальне кіно, з жовтня 2021 року не працює. Будівлю кінотеатру потрібно ремонтувати, у самому кінотеатрі встановити сучасне обладнання. Кінотеатр частково здає в оренду приміщення спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

На балансі обласного організаційно-методичного театрально-концертного центру є об'єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області загальною площею 3868,3 квадратних метрів. Серед таких об'єктів є зал для глядачів ("Мала сцена") по вулиці Сумській, 25 у Харкові.

Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр надає платні послуги — організовує показ спектаклів та концертів на "Малій сцені".

"Вважаємо за доцільне розглянути питання об'єднання функцій зазначених вище підприємства та закладу та створення на базі комунальної установи "Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр" з його подальшим перейменуванням на комунальну установу Харківської обласної ради "Обласний організаційно-методичний театрально-концерт" "Боммер" центру з питань кіно, театрально-концертної діяльності, який би відповідав умовам сучасності. Це дозволило б підвищити рівень кіномистецтва в Харківській області, покращити надання культурного продукту населенню та наповнити бюджет області додатковими коштами", - говориться в пояснювальної записці.

Харківську обласну бібліотеку для юнацтва також хочуть реорганізувати через відсутність приміщення. За основною діяльністю вона дублює завдання іншої комунальної установи – Харківської обласної бібліотеки для дітей (вулиця Алчевських, 43). Приміщення останньої є спільною власністю тергромад сіл, селищ та міст Харківщини. Тому їх хочуть об'єднати та створити єдину обласну бібліотеку для дітей та юнацтва.

Харківська обласна бібліотека для юнацтва.Харківська обласна бібліотека для юнацтва. Фото: facebook.com/facebook.com/Харківська обласна бібліотека для юнацтва

"Враховуючи сучасні тенденції та подібність статутних завдань, об'єднання обласних бібліотечних установ надасть можливість вирішити проблеми відсутності приміщення на балансі обласної комунальної установи "Харківська обласна бібліотека для юнацтва" для здійснення основної діяльності, заощадить кошти на утримання, адміністративно-господарську діяльність (єдина бухгалтерія, скорочення керівних та технічних посад тощо) створити єдиний інформаційно-бібліотечний простір та обмінний бібліотечний фонд, спрямований на роботу та обслуговування дітей та юнацтва, і не призведе до зменшення, погіршення якості чи доступності надання населенню культурних послуг", - сказано в пояснювальній записці до проекту рішення".

Бібліотечний фонд Харківської обласної бібліотеки для юнацтва складає 100 560 примірників. Його, а також майно бібліотеки розмістять у разі ухвалення рішення про реорганізацію у приміщенні Харківської обласної бібліотеки для дітей.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах