Ковдри, матраци, невеликий ремонт: ООН обіцяє допомогти харківським переселенцям

ООН обіцяє допомогти харківським переселенцям.

ООН обіцяє допомогти харківським переселенцям. Фото: migranty.info

Події
09 серпня 2022 19:27

Міжнародна організація з міграції Агентства ООН готова надати Харкову допомогу. Це можуть бути засоби гігієни, подушки, ковдри, постільна білизна, рушники та матраци напередодні осені, а також невеликі ремонтні роботи у місцях, де мешкають переселенці.

Про це повідомили у Харківській міській раді.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Харкові внаслідок війни втратили житло понад 150 000 мешканців.

Як пояснив Ігор Терехов, частина з харків'ян, що втратили своє життя, виїхала з Харкова, проте більшість з них залишилася. Їх, а також переселенців із окупованих територій та зон бойових дій, розселили до гуртожитків. На зустрічі із представниками міжнародної організації обговорювалися потреби таких людей. Тепер необхідно підготувати до зими житло та забезпечити засобами першої необхідності.

"У кожному з дев'яти районів є по кілька гуртожитків, в яких мешкають переселенці та харків'яни, що втратили житло. Також є гуртожитки, які поки не задіяні, але їх також потрібно підготувати до зими — обладнати для проживання, зробити косметичний ремонт", — пояснив Ігор Терехов..

Офіцер з питань Операції Агентства ООН Мохамед Елмасрі попросив у мера Харкова перелік місць, де переселенці мешкають групами. Представники агентства планують відвідати центри, щоби сформувати план допомоги. Окрім непродовольчої допомоги та невеликого ремонту гуртожитків, ООН готові допомогти підготувати до зими системи водопостачання у Харкові. Для цього команда Агентства ООН сьогодні завітала до КП «Харківводоканал».

Як повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації, загалом у Харківській області зараз проживає близько 250 000 переселенців. Найбільше переселенців у Валківській (21 000), Зміївській (майже 18 000) та Богодухівській громадах (15 000).

За інформацією директора департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрія Шпараги, у компактних місцях проживання навколо Харкова проживає 1200 переселенців, інші місця для внутрішньо переміщених осіб розташовані в області. Восени такі місця потрібно буде обігрівати.

"Через постійні обстріли деяких районів, восени будуть потрібні автономні місця обігріву, які матимуть генератор, де буде вода, туалет, ліжка. Адже через руйнування систем газо-, електро- та водопостачання людям потрібно буде короткостроково в теплі перечекати небезпеку", – розповів Юрій Шпарага.

Мохамед Елмасрі пообіцяв зосередитись не лише на Харкові, а й на області.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах