Харківські нацгвардійці збили російський гелікоптер Мі-24

Харківські нацгвардійці збили російський гелікоптер Мі-24.

Харківські нацгвардійці збили російський гелікоптер Мі-24. Фото: facebook.com/NGUmainpage

Події
27 сiчня 2023 17:30

26 січня харківські нацгвардійці на Бахмутському напрямку розрахунком ПЗРК було знищено ворожий вертоліт Мі-24.

"26 січня близько 10:40 ранку вогнева група зенітного ракетно-артилерійського дивізіону виявила на південно-східній околиці Бахмута дві повітряні цілі. Розрахунком ПЗРК з "Ігла-1" одночасно було випущено 2 пуски ракет по вертольотах Мі-24. В результаті бойової роботи один гелікоптер був знешкоджений, другий вражений", - розповів начальник служби протиповітряної оборони 3 бригади оперативного призначення.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Цей вертоліт здатний літати на малих висотах, що в умовах цієї місцевості дозволяє здійснювати прихований підліт до розташування наших підрозділів. Він може маневрувати, завдаючи постійних ударів нашим військам на найважливіших ділянках із застосуванням ракетного та артилерійського озброєння. Тому виявлення та знищення повітряних цілей такого плану є ефективним під час загальновійськового бою", - каже навідник ПЗРК нацгвардієць Антон.

Мі-24 – радянський багатоцільовий ударний вертоліт-штурмовик та бойова підтримка піхоти. Один із найшвидших ударних вертольотів у світі, призначений для перекидання живої сили та її вогневої підтримки на полі бою.

Противник не відмовляється від своїх намірів захопити Донецьку область у межах адміністративних кордонів. Основні зусилля зосереджуються на віданні наступу на Бахмутському напрямі.

За підрахунками Генштабу #ЗСУ, з 24 лютого до 27 січня окупаційні війська втратили у війні проти України вже 283 вертольоти.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах