Харківська облрада відмовилася перейменовувати драмтеатр імені Пушкіна

Харківська облрада відмовилася перейменовувати драмтеатр імені Пушкіна.

Харківська облрада відмовилася перейменовувати драмтеатр імені Пушкіна. Фото: Театр Пушкіна

Події
21 вересня 2022 11:57

На сесії 20 вересня депутати провалили голосування за перейменування Харківського академічного драматичного російського театру ім. О. С. Пушкіна.

1 березня колектив театру вирішив прибрати з назви слово "російська", проте це рішення за законодавством має приймати обласна рада, пише Kharkiv Today.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Коли наш красень Харків руйнується вщент російськими "Градами" лише тому, що зустрів окупанта не квітами та хлібом-сіллю, а потужним самовідданим опором, і тим самим довів, що Харків - це Україна; - ми, колектив Харківського театру імені Пушкіна, вважаємо за необхідно змінити статут та назву нашого театру, вилучивши з них славу "російська". Театр носитиме назву Харківський академічний драматичний театр імені А.С.Пушкіна", - йшлося у листі колективу театру на ім'я голови ХОВА та голови Харківської облради.

Депутати голосували за два проекти: в одному пропонувалося прибрати в назві театру лише слово "російська", в іншому - і "російська", і "Пушкіна".

За вилучення з назви слова "російська" проголосували 55 депутатів. Назву без "Пушкіна" та "російського" підтримали 44 депутати. Для ухвалення рішення необхідний 61 голос, тому жодна з пропозицій не була підтримана.

На сесії депутат від "Блоку Кернеса" та голова бюджетної комісії Людмила Немикіна виступила проти вилучення імені Пушкіна з назви драматичного театру. Вона заявила, що зміна назви буде варварством, оскільки Пушкін це світове надбання. Депутати від Блоку Кернеса взагалі не голосували.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах