Харківська область — серед лідерів за кількістю бажаючих нажитися на гуманітарці та евакуації

Харківська область - серед лідерів за кількістю бажаючих нажитися на гуманітарці та евакуації.

Харківська область - серед лідерів за кількістю бажаючих нажитися на гуманітарці та евакуації. Фото: 5 канал

Події
22 червня 2022 15:38

У Харківській області фіксують багато випадків шахрайства з гуманітарної допомогою та евакуацією із захопленої окупантами територій.

Про це розповів Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський 22 червня в ефірі телеканалу "Рада".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У випадку з гуманітаркою йдеться як про допомогу цивільну, так і військову (автомобілі, бронежилети, паливо, харчування, аптечки).

"З'являються ділки, які, використовуючи щирість, доброту і спроможність наших громадян, зловживають цим. 247 кримінальних проваджень відкрито на сьогоднішній день. З них уже 29 особам повідомлено про підозру", — повідомив він.

За словами Монастирського, найцинічніше та найболючіше для людей — це коли хтось обіцяє вивезти мешканців окупованих територій.

"На початку люди не хотіли їхати. Коли ситуація вкрай загострилася і вже немає можливості вільної евакуації — родичі вже звертаються та шукають якісь моменти для того, щоб вивезти, наприклад, батьків. І тоді якраз перебувають шахраї... Були випадки, коли, наприклад, з Харківської області обіцяли вивезти групою. Прямо говорили, що це набагато простіше, ми одразу вивозимо вас до Польщі, наприклад, ви одразу сідаєте. І був обстріляний такий бус, тому що вони поїхали маршрутами, що знаходилися під обстрілами, фактично було багато поранених. Це була одна з проблем, яка виникла, при цьому за ці евакуаційні маршрути брали великі гроші, люди платили, сподіваючись, що ця евакуація буде якіснішою, безпечнішою, ніж їм обіцяли, ніж державна евакуація. Хоча з того самого населеного пункту тоді була евакуація і державна, яка пропонувалася. Але вони зголошувалися на ці приватні історії та платили кошти і, на жаль, це закінчилось трагедією. По цим всім таким і подібним фактам проводяться розслідування", — розповів міністр внутрішніх справ.

Монастирський назвав регіони, де найбільше шахраїв: лідери — це Київ та Львів, за ними йдуть Харківська область та Кіровоградщина.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах