Ігри, спілкування, навчання: команда з Харкова створила мобільний додаток для дітей «Чарівний дзвінок»

Ігри, спілкування, навчання: команда із Харкова створила казковий проект для дітей «Чарівний дзвінок».

Ігри, спілкування, навчання: команда із Харкова створила казковий проект для дітей «Чарівний дзвінок». Фото: facebook.com/charivnyi.dzvinok

Події
14 жовтня 2022 15:20

Українська компанія разом із професійними психологами розробила мобільний додаток з навчання та розвитку дітей 3-9 років.

Проект є повністю безкоштовним, розповіли організатори проекту.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дитині у спеціальному додатку MaPanda дзвонить Морквина – чарівний персонаж. І 20 хвилин двічі на тиждень спілкується із новим другом. Зустрічі з Морковкою спрямовані на спілкування, підтримку, розвиток комунікативних навичок, емоційної грамотності, емпатії, критичного мислення, отримання корисних знань про світ (фінансова грамотність, світ тварин і птахів, космос, традиції, етикет...), а також розвиток мовного апарату.

Але найголовніша мета – стати другом малюкові та знеболити почуття втрати через тривожні події в рідній країні. Для когось – втрата звичної обстановки та оточення, вимушений переїзд до іншої країни, а для когось – втрата будинку та навіть близьких. У багатьох малюків-учасників тата зараз на передовій.

Ігри, спілкування, навчання: команда із Харкова створила казковий проект для дітей «Чарівний дзвінок».Ігри, спілкування, навчання: команда із Харкова створила казковий проект для дітей «Чарівний дзвінок». Фото: facebook.com/charivnyi.dzvinok

Батьки можуть самі вибирати теми спілкування, тому на дитину чекають не тільки інтерактивні ігри, доступні завдяки функціоналу програми MaPanda, але й навчання та отримання нових соціально-корисних навичок та звичок.

За Морківками "ховаються" досвідчені педагоги-психологи з досвідом 3-7 років.

Кожен дзвінок розробляє методист у співпраці зі сценаристом та психологом.

Як відбуваються дзвінки:

Методика проекту базується на сюжетно-тематичному спілкуванні з елементами пізнання навколишнього світу та ТРВЗ (Теорія вирішення винахідницьких завдань).

Кожну зустріч дитини допомагає рятувати Чарівний світ Моркви від нападів Паразітусів. Навіщо це потрібно?

Вау ефект від нового чарівного друга може швидко згаснути. Але коли Морквінка - це не просто персонаж, а жива істота, яка має свою історію, звичаї, звички і навіть негаразди - це допомагає розвинути у дитини емпатію і викликає інтерес до кожної зустрічі - тому що вона присвячена новій темі.

Дзвінки відбуваються віч-на-віч (one to one), а також – групі діточок, коли дітки разом в одному приміщенні (one to offline).

Зараз у проекті 300 дітлахів one to one та 16 груп (по 8-10 дітлахів), яким Морквінка дзвонить по телефону офлайн в дитячі заклади. Ці дітки перебувають не лише в Україні, а ще й у 8 країнах світу – через вимушену еміграцію.

Мета команди – збільшити кількість дітлахів one to one з 300 до 600 до кінця 2022 року.

За даними організаторів проекту, 98% із 270 опитаних батьків дітей зазначають, що діти справді стали більш уважними, радісними, відкритими та сприймають Морківку як друга, а не як вчителя.

Ігри, спілкування, навчання: команда із Харкова створила казковий проект для дітей «Чарівний дзвінок».Ігри, спілкування, навчання: команда із Харкова створила казковий проект для дітей «Чарівний дзвінок». Фото: facebook.com/charivnyi.dzvinok

Після закінчення проекту кожна дитина отримає символ дружби. Ця іграшка-Морквінка стане нагадуванням про все, чому дитина навчилася у Казкової подружки. У цьому також є елемент іграшково-терапії, яка позитивно впливає на дітей.

Ідея програми, через яку Морковка спілкується з дітлахами, народилася в компанії Bini Bambini за допомогою технічної команди MaPanda. А завдяки освітянам та керівникам NovaMedia School кожен маленький українець 3-9 років тепер може отримати підтримку від нового чарівного друга!

На даний час у проекті задіяно 29 українських фахівців, 11 з яких – "Морквінки".

«Ми віримо, що якщо плекати в серцях маленьких українців віру в чудеса та любов, ці маленькі діти виростуть щасливими дорослими, які стануть гордістю та надією України!», - кажуть організатори проекту.

Проект запроваджується ГО «Мотивація. Можливості. Медіа." за підтримки проекту "Розвиток структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні", що впроваджується компанією GIZ за дорученням Уряду Німеччини.

Сайт проекту.

"Чарівний дзвінок у фейсбуці "

Морквина в інстаграмі

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах