Гурт "Жадан та Собаки" записав пісню про Харків

Гурт "Жадан та Собаки" записав пісню про Харків.

Гурт "Жадан та Собаки" записав пісню про Харків. Фото: Жадан та Собаки

Події
24 травня 2022 19:55

Гурт "Жадан та Собаки" написав нову пісню "Метро" - про три місяці війни, які пережили харків'яни.

"Друзі, вашій увазі наша нова пісня. Дуже харківська і дуже "собача". Про наших дітей, про нашу пам'ять, про наші надії. Ми вже вдруге співаємо про дітей протягом цієї війни. Можливо тому, що діти і є наша цільова аудиторія. А можливо тому, що діти у цій війні найбеззахисніші. Вони потребують нашої уваги та турботи. Бережіть один одного, дорогі брати та сестри. Все буде Україна", - йдеться у повідомленні групи.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів Сергій Жадан, пісню про війну гурт пробував написати ще у березні.

"Виходило мажорно, патріотично і не надто глибоко. Реальність виявилася сильнішою за наші уявлення та можливості її проговорити. А потім я познайомився в Харківському метрополітені з двома пацанами. Я про них десь тут писав. Вони допомагали дорослим, стежили за порядком і організовували "малих", тому що самі були теж ніби й дорослими))) Ось після того й написалася ця пісня.

За ці три місяці війни (ТРИ МІСЯЦІ ВІЙНИ) мені довелося бачити багатьох харківських дітей. Когось ми вивозили з міста, для когось співали у метро, ​​комусь привозили їжу до бомбосховищ. Вони були різні – мовчазні та налякані, веселі та впевнені у собі, хтось був на дитячому куражі, хтось був у постійному стресі.

Але вони лишилися нашими, харківськими дітьми. Дуже хочеться, щоб вони залишалися жити в цьому чудовому місті (повернулися в нього, якщо їх вивезли старші). Дуже хочеться, щоб вони любили це місто. Щоб вони не мовчали. Щоб вони мали харківський кураж і не мали страху перед цим світом, залишеним для них дорослими.

Це не надто весела пісня. Але послухайте її, будь ласка, ми справді вклали у неї багато кохання," – написав Жадан на своїй сторінці у Facebook.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах