Генеральне консульство Росії у Харкові евакуюють

Генеральне консульство Росії у Харкові евакуювали.

Генеральне консульство Росії у Харкові евакуювали. Фото: korrespondent.net

Події
23 лютого 2022 09:41

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що евакуює з України російських дипломатів та співробітників Посольства та Генеральних консульств. Відповідну заяву розміщено на сайті МЗС РФ.

Евакуацію планують "найближчим часом".

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

"З 2014 р. неодноразові напади зазнавали Посольство Росії в Києві та Генеральні консульства нашої країни в Одесі, Львові та Харкові. Провокації регулярно влаштовувалися щодо Російського центру науки і культури в Києві, завдано шкоди здоров'ю його керівника, а також завдано шкоди майну Центру. Об'єктами агресивних дій ставали і російські дипломати, на їх адресу надходили загрози фізичної розправи, вчинялися підпали їхнього автотранспорту.

За обставин, що склалися, наше першочергове завдання — подбати про російських дипломатів і співробітників Посольства та Генеральних консульств. Для захисту їхнього життя та безпеки керівництвом Росії було прийнято рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ в Україні, яка буде реалізована найближчим часом", - йдеться у заяві МЗС.

Поки що на сайті Генерального консульства Російської Федерації у Харкові інформації про припинення роботи немає.

Нагадаємо, 21 лютого Російське генконсульство в Харкові призупинило прийом по електронному запису. Причиною назвали несприятливу епідемічну обстановку.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах