Генерал-лейтенант США побував на Північній Салтівці: мета візиту

Генерал-лейтенант США побував на Північній Салтівці.

Генерал-лейтенант США побував на Північній Салтівці. Фото: https://t.me/Tsaplienko

Події
23 сiчня 2023 08:35

Американська делегація військових експертів на чолі з генерал-лейтенантом США Джозефом Кітом Келлогом відвідала місто 21 січня. Американці зустрілися з мером Ігорем Тереховим та обласною владою.

За підсумками візиту в Україну Джозеф Кіт Келлог сформує доповідь для комітету міжнародних відносин Сенату США про нагальні потреби України, повідомили у Харківській міській раді.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Генерал-лейтенант США побував на Північній Салтівці.Генерал-лейтенант США побував на Північній Салтівці. Фото: Харківська міськрада

Також делегація побувала у деокупованому Ізюмі. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів американським партнерам про ситуацію на деокупованих територіях області, про терор цивільного населення та інші злочини російських військових. Також сторони обговорили гуманітарну ситуацію та допомогу, якої потребують мирні жителі області.

Генерал-лейтенант США побував на Північній Салтівці.Генерал-лейтенант США побував на Північній Салтівці. Фото: ХОВА

"Є спільне переконання – єдине, що може зупинити терористичні дії Росії та забезпечити постійний світ на Харківщині – це перемога України та звільнення всіх окупованих росіянами територій. Але досягти цього можна лише у тому випадку, якщо ВСУ матиме достатньо сучасного важкого озброєння. Дякую американським партнерів за всю допомогу та підтримку, яку отримує Харківщина. Впевнений, завдяки військовій допомозі наших союзників агресор буде покараний, а вся Україна звільнена", – сказав Синєгубов.

Журналіст Андрій Цаплієнко опублікував фото, де американський генерал відвідав Північну Салтівку, а також оглянув зупинки-сховища у Харкові.

"Генерал виконує обов'язки радника президента Сполучених Штатів з національної безпеки. Це свідчить про те, що можуть бути ухвалені важливі рішення щодо України", - написав журналіст.

Генерал-лейтенант США побував на Північній Салтівці.Генерал-лейтенант США побував на Північній Салтівці. Фото: ХОВА

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах