ДТП із кортежем Ярославського: з моргу зник одяг загиблого

У справі про ДТП з кортежем Ярославського зникли речові докази.

У справі про ДТП з кортежем Ярославського зникли речові докази. Фото: khar.gp.gov.ua

Події
15 лютого 2022 16:03

Зникли речові докази у справі про ДТП із кортежем бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це повідомив депутат Чугуївської міськради Дмитро Дробот, посилаючись на джерела у поліції та лікарні. За його даними, 14 лютого стало відомо про зникнення речей 36-річного загиблого в аварії, при цьому провести їхню експертизу не встигли.

"Вчора були проведені обшуки будинку у п'яти працівників моргу та працівників судмедекспертизи", - розповів Дмитро Дробот.

Скріншот: facebook.com/dmytriu.drobotСкріншот: facebook.com/dmytriu.drobot

Також у Telegram-каналі "Картковий Офіс" з'явилося фото документа, схожого на реєстрацію Чугуївським райуправлінням поліції повідомлення про крадіжку. У ньому сказано, що 14 лютого о 13:07 завідувач судмедекспертизи зауважив, що "у період із суботи зникли речі загиблого після ДТП. Зламу немає, є камери".

Фото: Картковий офісФото: Картковий офіс

У поліції на Харківщині підтвердили факт зникнення речей загиблого.

"Халатне ставлення до своїх обов'язків працівників Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи призвело до втрати речових доказів з кримінального провадження, відкритого в рамках досудового розслідування обставин ДТП, що сталося 09 лютого на автотрасі в Харківській області", - сказано у повідомленні.

  • ДТП із кортежем Ярославського: з моргу зник одяг загиблого фото
  • ДТП із кортежем Ярославського: з моргу зник одяг загиблого фото 1
  • ДТП із кортежем Ярославського: з моргу зник одяг загиблого фото 2
  • ДТП із кортежем Ярославського: з моргу зник одяг загиблого фото 3
  • ДТП із кортежем Ярославського: з моргу зник одяг загиблого фото 4

ДТП із кортежем Ярославського: з моргу зник одяг загиблого фото

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

"Під час проведення досудового розслідування з метою з'ясування місцезнаходження втрачених речових доказів поліцейські встановили перелік співробітників закладу, провели невідкладні слідчі дії, у тому числі 5 обшуків та 9 оглядів. Слідчі дії проведено у приміщенні моргу, за адресами проживання працівників, а також у їх транспортних засадах. засобах", - розповіли в поліції.

"Спроби сфальшувати справу продовжуються"

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський прокоментував зникнення речових доказів.

"Через спробу фальсифікації кримінальної справи, метою якої було повісити смерть безвинної людини на одного зі сторонніх осіб, я звільнив начальника харківської поліції. Але спроби сфальсифікувати справу продовжуються, — сказав Денис Монастирський. — Вчора стало відомо, що з переліку речових доказів у морзі зник одяг загиблої людини.

Також учора за цим фактом поліція негайно провела 11 невідкладних обшуків. Відкрито кримінальне провадження за статтею "Приховування доказів". Очевидно, що хтось дуже не хоче відповідати Можливо, терміновий виліт пана Ярославського ніяк не пов'язаний із загибеллю людини і не є побоюванням через заяву про можливу агресію РФ, а є лише відпочинком чи приватною справою. Але повертайтеся якнайшвидше, пане Ярославський".

"Від слідства не ховається"

Водій фірми харківського бізнесмена Олександра Ярославського прийде до слідчого на порядку денному 17 лютого. Про це повідомив адвокат Тарас Богдашевський.

"Нам надіслали повістки на 15, 16, 17 числа. Ми на 17-го їдемо до слідчого у обох справах. Написано: допит та інші процесуальні дії... Ми на сьогодні у справі про ДТП знаходимося у статусі свідка, нас викликали в статусу свідка. У справі про приховування злочину викликали як підозрюваного", - сказав Тарас Богдашевський у коментарі "Суспільному".

Позицію підзахисного адвокат не озвучує: "Їдемо до слідчого, викладатимемо позицію слідчому". Він також не прокоментував, чи перебував підзахисний на момент ДТП в іншому місці.

За словами Богдашевського, підзахисний від слідства не ховається, на його думку, генпрокуророві Ірині Венедиктовій "неправильно повідомляють".

"Генеральному прокурору неправильно доповідають. Він зараз не живе за місцем знаходження. Ходили якісь оперативні працівники, носили якісь папери, ми зв'язалися зі слідчим і контакт є. Жодної проблеми немає. Генпрокурора неправильно інформують, це питання до її підлеглих", - вважає Тарас Богдашевський.

Адвокат висловив сумнів, що після спілкування зі слідчим він чи підзахисний озвучуватимуть позицію: "Багато чого залежатиме від ходу слідства у обох справах. Але я думаю, що після допиту слідчого ми поки що позицію не озвучуватимемо".

Захисник сказав, що водій продовжує працювати у фірмі бізнесмена Ярославського і після втрати телефону користується новим.

Нагадаємо, в ніч з 9 на 10 лютого на трасі Київ - Харків - Довжанський на смерть збили людину. На місці події було виявлено автомобільний номер 0018 із кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

У DCH повідомили, що за кермом знаходився водій, який працює в одній із допоміжних служб компанії. А сам бізнесмен, за його словами, у ніч ДТП спав удома і про те, що сталося, дізнався вранці. 10 лютого Ярославський відлетів до Лондона "для зустрічі з сім'єю відповідно до сформованого на початку поточного тижня робочого графіка".

Водій автомобіля з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського вранці 10 лютого прийшов у поліцію з адвокатом та повідомив, що за кермом Mercedes-Benz G-63 знаходився він, а не Ярославський. За його словами, він не знав, що збив людину, думав, що збив тварину чи наїхав на якусь річ.

Глава МВС Денис Монастирський заявив, що поліція розслідуватиме спробу фальсифікації справи, оскільки водій, який зізнався в тому, що був за кермом, за даними поліції, знаходився в іншому місці. У зв'язку із цим фактом він звільнив начальника харківської поліції Станіслава Перліна.

У поліції відкрили два кримінальні провадження : порушення правил безпеки дорожнього руху та залишення в небезпеці. Крім того, водію, який заявив у поліцію про свою причетність до ДТП, оголошено про підозру.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах