Допомагав росіянам будувати бліндажі: ліснику з Куп'янська загрожує довічне ув'язнення

Куп'янський лісник може отримати довічне ув'язнення за співпрацю з окупантами.

Куп'янський лісник може отримати довічне ув'язнення за співпрацю з окупантами. Фото: прокуратура Харківської області

Події
07 лютого 2023 15:31

Довічне ув'язнення загрожує держслужбовцеві, який очолив псевдолісгосп і передавав окупантам деревину для будівництва споруд проти ЗСУ.

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Досудове розслідування встановило, що у квітні завідувач одного із секторів ДП «Куп'янське лісове господарство» перейшов на бік ворога під час окупації Куп'янська.

Представники країни-агресора спочатку призначили чоловіка на посаду «головного інженера» у незаконно створеному органі окупаційної влади – «ДП «Куп'янське лісове господарство».

У червні за сумлінну роботу російські куратори підвищили зрадника та запропонували йому стати в.о. директора», на що він погодився. Призначав «керівника» на нову посаду «в.о. голови ВДА Куп'янського району Харківської області».

Лісник забезпечував підбір кадрів для роботи в незаконно створеному органі, організовував незаконну заготівлю та надання лісоматеріалів окупаційній владі для облаштування бліндажів та інших фортифікаційних споруд, які використовували військові держави-агресора проти ЗСУ.

У жовтні правоохоронці затримали зрадника у Харкові за фактом державної зради, скоєної в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть у Ленінському районному суді Харкова, куди прокуратура вже передала обвинувальний акт.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ятнадцять років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах