Дезертував із частини: перший мобілізований росіянин здався в полон на Харківщині (відео)

Перший мобілізований росіянин здався у полон на Харківщині.

Перший мобілізований росіянин здався у полон на Харківщині. Фото: Антон Геращенко

Події
27 вересня 2022 15:50

Під Куп'янськом військові з 92 ОМБр взяли в полон мобілізованого з РФ, якого забрали до армії лише п'ять днів тому в Ростовській області.

Новоспечений військовослужбовець РФ Олексій Пашков «прослужив» лише три дні. Про це він розповів у відео, яке опублікував радник голови МВС Антон Геращенко.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Є перший факт здачі в полон мобілізованого 5 днів тому жителя Ростовської області. Бійці 92-ї бригади взяли в полон переляканого, замерзлого «мобіка» у лісі під Куп'янськом. Він дезертував зі своєї військової частини та намагався повернутися до РФ, але заблукав», — прокоментував Геращенко.

«Я військовослужбовець російської армії Пашков Олексій Володимирович. Військова частина 23626. Призваний за контрактом. Не ходіть в Україну. Не слухайте нікого – цю пропаганду військкомату. Тут дуже багато вбитих та поранених. Зі мною поводяться добре. Тут насправді живуть звичайні, нормальні люди. Якщо не хочете помирати, то не ходіть сюди, не слухайте нікого», — закликає переляканий окупант.

Він також поділився, що командири кинули своїх солдатів, а ті «тикалися-микалися по ярах, підвалах, всі розгубилися — не зрозуміло, хто куди». Сам новоспечений військовий намагався перетнути кордон, але потрапив у полон.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах