Де в Харкові та області можна сховатися від обстрілів: карта

Де в Харкові та області можна сховатися від обстрілів: карта.

Де в Харкові та області можна сховатися від обстрілів: карта. Фото: NikLIFE

Події
12 серпня 2022 20:40

На сайті Харківської обласної військової адміністрації розміщено інтерактивну карту розташування захисних будівель цивільного захисту Харківської області.

За даними директора Департаменту цивільного захисту ХОВА Івана Сокола, на підконтрольних територіях фонд захисних споруд цивільного захисту становить 891 одиницю.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому готове та обмежено готове до використання за призначенням – 719 споруд, що становить 80,7%. Загальна місткість найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення Харкова – близько 1 млн 880 тисяч осіб.

По районах Харківської області для укриття населення підготовлено 348 найпростіших укриттів. Інші можуть ховатися у приватних підвалах та інших підземних інженерних спорудах, кількість яких становить понад 50 тисяч одиниць.

«Загальна ємність найпростіших укриттів районів Харківської області становить 1 млн 112 тисяч осіб. Ця кількість захисних споруд, у тому числі найпростіших, що дозволяє з великим запасом забезпечити укриття 100% населення, що залишилося в області», – повідомив директор Департаменту.

Інформацію про місця укриття населення у Харкові можна отримати:

  • у консультативних пунктах на кожній ділянці комунального підприємства «Жилкомсервіс»,
  • на «гарячій лінії» служби порятунку «112»,
  • на інтернет-ресурсах КП "Міський інформаційний центр".

У районах Харківської області – у консультативних пунктах районних комунальних служб та приміщеннях сільських та селищних рад.

На останній апаратній нараді голова ХОВА Олег Синегубов дав доручення максимально привести у відповідність укриття міста та області.

«Разом із містом ми маємо чітко розуміти, скільки коштів, наприклад, потрібно, щоб облаштувати туалети, спальні місця на випадок потреби у тих чи інших укриттях, у тому числі й метрополітені. Це наше спільне завдання. Повний зріз ситуації щодо цього має бути зроблений і в районах», – сказав керівник ОВА.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах