Центр протезування та реабілітації у Харкові став обласним: що зміниться

Центр протезування та реабілітації у Харкові став обласним: що зміниться.

Центр протезування та реабілітації у Харкові став обласним: що зміниться. Фото: Сергій Козлов

Події
04 жовтня 10:08

Харківська обласна рада прийняла з державної власності до комунальної "Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації".

На сесії облради 3 жовтня депутати змінили назву підприємства на КНП ХОР "Центр протезування та реабілітації" та затвердили у новій редакції Статут та КВЕД підприємства. Про це повідомила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Рівно рік тому ми розпочали цей процес разом з обласною військовою адміністрацією, міською радою та отримали підтримку Першої леді Олени Зеленської, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, заступника керівника Офісу Президента України Ірини Верещук. Що далі? Чи зможемо залучати додаткові кошти для роботи реабілітаційного центру, що дозволить забезпечити протезуванням та реабілітацією особливу групу людей – військових (не лише з нашого регіону, але й з усієї Східної частини України). Можливості медзакладу унікальні. Пацієнти з ампутацією, черепно-мозковою та спінальною травмою зможуть отримати необхідну допомогу у відновленні, навчанні мобільності та здатності пересування. В центрі є методики та оснащення, роботизована техніка, яка дозволить як найшвидше відновитися військовим та цивільним”, - прокоментувала ініціативу Єгорова-Луценка.

Як писав раніше Vgorode, Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації працює в Харкові з 1946 року. Центр надавав допомогу пацієнтам із усіх регіонів України. Зокрема, тим, хто мав суттєві порушення органів руху, проблеми з верхніми кінцівками, хребтом тощо.

Станом на 24 лютого 2022 року в Центрі перебувало 130 пацієнтів, з початком ескалації та обстрілів Харкова їх евакуювали. Установа призупинила роботу, але вже у березні 2022-го відновила її у Кропивницькому. З вересня того ж року було організовано спільну роботу з центром комплексної реабілітації "Галичина" у Львові. З кінця 2022 року Центр намагався повернутися до Харкова. Згодом почав поступово відновлювати роботу. Першого пацієнта було прийнято 13 грудня 2023-го. Нині у ньому працює понад 20 спеціалістів, поступово збільшується кількість пацієнтів.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах