Підручник з української мови надрукували з картою України без Криму

Підручник з української мови надрукували з картою України без Криму.

Підручник з української мови надрукували з картою України без Криму. Фото: t.me/npzbvnkngchtn

Події
09 вересня 13:48

У шкільних підручниках з української мови для 7 класу виявили карту України без Кримського півострова.

У підручнику з української мови для 7-го класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука надрукована карта України без Криму. Першими на це звернули увагу у соцмережах. Мапа України без Криму стоїть поруч із текстом гімну України на третій сторінці. Цей підручник рекомендований Міністерством освіти і науки України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після розголосу у соціальних мережах співавторка підручника Анастасія Онатій прокоментувала ситуацію та назвала публікацію "недоглядом" і "прикрою неуважністю" й запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб "Домалюй Крим".

 Підручник з української мови надрукували з картою України без Криму Підручник з української мови надрукували з картою України без Криму

За словами літературної критикині та книжкової оглядачки Тетяни Гонченко, яка перша помітила цю "помилку", у паперовій версії цього підручника ця сторінка виглядає так само.

Зі свого боку верстальники кажуть, що "технічна помилка" сталася через те, що на стокових сервісах було придабно стилістичне зображення карти України необхідних параметрів й там, на жаль, не було Криму.

Сет, куплений на стоці. Фото із заяви верстальників підручника "Українська мова. 7 клас"Сет, куплений на стоці. Фото із заяви верстальників підручника "Українська мова. 7 клас"

Сет, куплений на стоці. Фото із заяви верстальників підручника "Українська мова. 7 клас"Сет, куплений на стоці. Фото із заяви верстальників підручника "Українська мова. 7 клас"

Варто зазначити, що в електроній версії підручника мапа України вже містить Кримський півострів.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах