Буданов заявив, що Росія хотіла б завершити війну до кінця 2025

Буданов заявив, що Росія хотіла б завершити війну до кінця 2025.

Буданов заявив, що Росія хотіла б завершити війну до кінця 2025. Фото: rbc.ua

Події
15 вересня 14:44

Росія прагне завершити війну до кінця 2025-го або на початку 2026 року, здобувши перемогу, оскільки, за прогнозами, з літа 2025 року країна зіткнеться з серйозними економічними труднощами та необхідністю мобілізації, що може дестабілізувати внутрішню соціально-політичну ситуацію.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час 20-ї щорічної зустрічі YES у Києві, пише Інтерфакс. За його словами, Росія прогнозує серйозні проблеми влітку 2025 року через поєднання економічних та соціально-політичних факторів.

- 2025-й рік для них, рубіж 25-го - початок 26-го - він для них ключовий. Вони і хочуть все це закінчити, тому що за їхніми власними підрахунками, Російської Федерації, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, - це горизонт від 30-ти років, - випадають узагалі з можливості бачити в Росії наддержаву, до чого вони прагнуть, – сказав Буданов.

На його думку, наразі російська влада правильно реагує на економічний спад, який уже відчутний, хоча й не досяг свого піку. Проте, за російськими прогнозами, негативний вплив на економіку стане більш помітним влітку 2025 року. Це пояснює прискорені дії, що проводяться у РФ для підготовки до цього періоду. Росії хотілося б завершити війну на свою користь.

Буданов також зауважив, що Росія стикається з проблемою недобору в армію. У 2025 році країна зіткнеться з вибором – оголошувати мобілізацію або зменшувати інтенсивність бойових дій, що може стати критичним для РФ.

Він наголосив, що попри різні заяви, втома від війни в Росії зростає, оскільки конфлікт уже зачепив значну частину населення.

Буданов зазначив, що, хоча деякі росіяни радіють успіхам у війні та високим зарплатам в армії, кількість добровольців знижується, що змусило російську владу підвищити одноразові виплати при підписанні контракту до 2 мільйонів гривень.

Крім того, українські дії, спрямовані на перенесення бойових дій на територію Росії, вплинули на соціально-психологічний стан населення, що призвело до руйнування міфу про непереможність Росії. З перших вибухів у Москві і на російській території цей міф був зруйнований.

Він додав, що у разі відсутності перемоги до кінця 2025 року, у світі залишаться лише дві наддержави – США та Китай, а Росія втратить свою позицію на світовій арені.

- Вони це ясно усвідомлюють. Для них це ключовий період. Тому вони будуть робити все можливе, щоб у їхньому розумінні перемогти. Інакше вони вилітають з абсолютно всіх світових процесів. Усе, на що вони можуть розраховувати - це регіональне лідерство, а це їх не влаштовує, – підсумував Буданов.

Нагадаємо, щодня ми пишемо про ситуацію у зоні бойових дій.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах