Що відомо про вбивцю Ірини Фаріон

Що відомо про вбивцю Ірини Фаріон.

Що відомо про вбивцю Ірини Фаріон. Фото: Sofiya Semchyshyn/Facebook

Події
25 липня 16:27

Сьогодні, 25 липня, у Дніпрі поліція затримала ймовірного вбивцю львівської мовознавиці Ірини Фаріон. Ми зібрали всю інформацію, що відома про підозрюваного.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон затримали у середу, 25 липня, у житловому масиві "Парус" в Дніпрі.

За словами міністра МВС Ігоря Клименка, є достатньо доказів стверджувати, що саме він стріляв у мовознавицю. Операція із затримання була дуже непростою. Впродовж цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб. 

«139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України. Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу. Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди», - повідомив він. 

Поліція затримала 18-річного мешканця Дніпра за підозрою у вбивстві Ірини Фаріон.Поліція затримала 18-річного мешканця Дніпра за підозрою у вбивстві Ірини Фаріон. Фото: lv.npu.gov.ua

Поліція затримала 18-річного мешканця Дніпра за підозрою у вбивстві Ірини Фаріон.Поліція затримала 18-річного мешканця Дніпра за підозрою у вбивстві Ірини Фаріон. Фото: t.me/privatnamemarnya

Про підозрюваного у вбивстві відомо, що йому 18 років, звати В'ячеслав Зінченко і він є мешканцем Дніпра. 

Телеграм-канали і ЗМІ опублікували фото підозрюваного у вбивстві.

Що відомо про вбивцю Ірини Фаріон.Що відомо про вбивцю Ірини Фаріон. Фото: t.me/s/realnyi_lviv

«Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець - лише виконавець. Більше інформації згодом. Допрацьовуємо», - додав Ігор Клименко.

Як пише видання Українська правда, до скоєння злочину фігурант готувався з травня. Дніпрянин приїхав до Львова потягом, а після вбивства залишив місто у такий же спосіб.

Є інформація, що хлопець був учнем дніпровської школи №62, а також входив до складу Асоціації Футболу Дніпропетровської області.

Що відомо про вбивцю Ірини Фаріон.Що відомо про вбивцю Ірини Фаріон. Фото: t.me/stranaua.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 19 липня, у Львові близько 19:30 невідовий вистрілив Ірині Фаріон у голову біля її будинку на вулиці Масарика (бічна проспекту Чорновола). Ірину Фаріон госпіталізували в критичному стані в Лікарню святого Пантелеймона. Лікарі зробили їй операцію і перевели в реанімацію. Проте медикам не вдалося врятувати потерпілу і о 23:20 19 липня вони констатували смерть 60-річної Ірини Фаріон.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах