"Резонансна справа": ДБР розслідує причини прориву фронту на Вовчанському та Липецькому напрямках

ДБР розслідує причини прориву фронту на Вовчанському та Липецькому напрямках.

ДБР розслідує причини прориву фронту на Вовчанському та Липецькому напрямках. Фото: ArmyInform

Події
31 травня 10:23

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом прориву військами Російської Федерації державного кордону у Харківській області.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, 10 травня 2024 року окупанти під час штурмів українських позицій зуміли прорвати перший ешелон оборони та захопити кілька населених пунктів уздовж лінії кордону України з РФ, завдавши втрат ЗСУ та мирного населення.

"Беручи до уваги резонансність провадження, до розслідування залучено найкращих слідчих та керівництво Головного слідчого управління ДБР, відбувається щільна взаємодія з оперативними підрозділами СБУ. А також повна комунікація та підтримка з боку Генерального штабу ЗСУ, ОТУ "Харків" та ОСУВ "Хортиця", - йдеться у повідомленні ГБР. - У межах досудового розслідування Бюро комплексно перевіряє рівень забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікаційних споруд, взаємодію між військовими підрозділами тощо. Також перевіряються дії керівництва усіх ланок в регіоні в ході наступальних дій противника, до та після них, досліджуються можливі факти безпідставного залишення бойових позицій підрозділами ЗСУ. Наразі вже встановлений похвилинний розвиток подій. Призначено низку важливих експертиз, які планується завершити найближчим часом".

Слідчі попередньо кваліфікують цю справу як самовільне залишення поля бою та недбале ставлення до військової служби (ст. 429, ч. 4 ст. 425 КК України).

Читайте також: "Ворог підтягує резерви": Синєгубов розповів про ситуацію на півночі Харківської області

"Усі процесуальні дії проводяться з урахуванням реальних обставин у місцях дислокацій підрозділів та без шкоди для виконання бойових завдань", - заявили у ГБР.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська спеціалізована прокуратура у галузі оборони Східного регіону.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах