"Ворог підтягує резерви": Синєгубов розповів про ситуацію на півночі Харківської області

Синєгубов розповів про ситуацію на півночі Харківщини.

Синєгубов розповів про ситуацію на півночі Харківщини. Фото: Генштаб ЗСУ

Події
30 травня 20:20

Російські війська підтягують резерви на Липецькому та Вовчанському напрямках. У Харківській обласній військовій адміністрації вважають, що цього все одно замало для масштабного наступу. Водночас в області готові розгорнути додаткові місця для евакуйованих із прикордонних населених пунктів.

Про це начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив на брифінгу 30 травня.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів Синєгубов, на Липецькому напрямі просування росіян немає, всі атаки відбиті. У Вовчанську точаться бої, лінія фронту проходить по річці Вовча. На Куп'янському напрямку було близько 10 атак – ворог відновив на цій ділянці фронту наступ. Евакуація людей продовжується.

"Липецький та Вовчанський напрями перспективні для ворога, вони хочуть задіяти максимальну кількість наших військ для стримування на півночі Харківщини. Ворог підтягує резерви на ці напрямки, але не для того, щоб посилювати, а для того, щоб не послаблювати тиск, який вони чинять. Російські війська також можуть перенаправити ці резерви і на Золочівський напрямок.

За його словами, у ХОВА готові до різних сценаріїв розвитку подій і за потреби й надалі евакуюватимуть мешканців Золочівської громади. Перша хвиля таких евакуйованих може становити до 1500 чоловік. Однак поки що ударного скупчення військ Росії біля Золочівської громади немає.

"За потреби можемо збільшити кількість місць для евакуйованих до 15 тисяч осіб. Звичайно, спілкуємося з людьми і маємо розосереджувати цей ресурс, не концентрувати населення в одному місці, наприклад, лише у Харкові. До того ж люди самостійно виявляють бажання виїхати, зокрема, у сільську місцевість тощо. Навіть пропонуємо людям виїхати за межі Харківської області, у нас є заплановані місця і в інших регіонах. Щодня проводимо перемовини з нашими міжнародними партнерами, аби отримувати і надалі допомогу для внутрішньо переміщених осіб", - сказав Синєгубов.

Також продовжує роботу Координаційний штаб з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану, де задіяні фахівці Нацполіції, волонтери та військовослужбовці. Охочі евакуюватися можуть звернутися за номером:

  • 0-800-33-92-91.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах