У Харківській області створять карту замінованості населених пунктів

На Харківщині створять карту замінованості населених пунктів.

На Харківщині створять карту замінованості населених пунктів. Фото: ДСНС

Події
15 квiтня 12:59

На Харківщині з'явиться Центр координації протимінної діяльності. Одним із напрямів його діяльності буде щоденне оновлення карти замінованості кожного населеного пункту у регіоні.

Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відкриття центру анонсували на засіданні регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Центр створено для взаємодії громадського сектору та операторів протимінної діяльності, координації, аналітики, а також для розробки інтерактивної картки протимінної діяльності у межах Харківської області.

При установі працюватиме цілодобова гаряча лінія, на яку мешканці регіону зможуть надсилати заявки на розмінування або інформувати про виявлення вибухонебезпечних предметів.

"Маємо прискорювати темпи розмінування Харківщини. З метою ефективної координації цього процесу працюємо на всіх рівнях, у тому числі створюємо спільні проекти із громадським сектором. Переконаний, що відкриття цього Центру прискорить процес розмінування приватного сектору на окупованих територіях області", – сказав Олег Синєгубов.

Зокрема, робота Центру координації протимінної діяльності передбачає нетехнічне обстеження фахівцями-піротехніками дільниць та внесення до інтерактивної карти інформації про вибухонебезпечні предмети. Планується, що карта міститиме інформацію про замінованість кожного населеного пункту в області та щодня оновлюватиметься.

"Фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій готові співпрацювати та приєднатися до роботи центру. Упевнений, що надалі буде розширено функціонал Центру у напрямку заходів протимінної діяльності", – сказав заступник голови ДСНС України Володимир Демчук.

Однією з функцій Центру є інформування операторів протимінної діяльності про пріоритетність розмінування тих чи інших ділянок.

"Запуск роботи Центру дозволить ефективно розподіляти ресурси та засоби піротехнічних розрахунків, що працюють на території нашої області у напрямку забезпечення приватного сектору. Також при заснуванні чергові сапери зможуть консультувати мешканців області щодо знайдених потенційно вибухонебезпечних предметів, інформувати про ризики на деокупованих територіях", – повідомив директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокіл.

У Центрі буде формуватись база даних запитів на розмінування.

"Ця інформація оновлюватиметься на постійній основі в розрізі населених пунктів", - пояснив голова правління БТ "Координаційний гуманітарний центр" Євген Коляда.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах