Коригувала вогонь ворога по Ізюму: СБУ затримала інформаторку

Коригувала вогонь ворога містом Ізюм: СБУ затримала інформаторку.

Коригувала вогонь ворога містом Ізюм: СБУ затримала інформаторку. Фото: СБУ

Події
11 березня 14:56

Служба безпеки України спіймала жінку, яка співпрацювала з військовим керівництвом країни-агресорки та допомагала завдавати ударів по цивільному населенню.

Як повідомляють у Службі безпеки України, у Харківській області затримали жінку, яка збирала розвідувальні дані про українських військових та коригувала ракетні удари по регіону.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Основним її завданням було відстеження колон з технікою ЗСУ, що рухалися у напрямку передової. Як виявилось, російські спецслужби для зв'язку з майбутнім коригувальником задіяли свого агента, який спілкувався з жінкою через заборонену соціальну мережу "Однокласники". Там їй давалися вказівки щодо виконання завдань, безпосередньо пов'язаних із розвідувально-підривною діяльністю.

Завербована розвідниця обходила місцевість, розпитувала у знайомих про останні події, намагалась власноруч встановити місця найбільшого зосередження українських захисників з важким озброєнням, а також "зливала" інформацію про наслідки повітряних атак рф по території області.

Фігуранткою злочинної діяльності виявилася місцева мешканка, яка ще з березня 2022 року співпрацювала з військовою розвідкою країни-агресора. Під час обшуків у приміщенні затриманої співробітники СБУ виявили мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Зловмисниці загрожує до 12 років в'язниці за статтею про несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення або розміщення ЗСУ або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинених в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, раніше у Харкові безробітна закликала РФ обстрілювати місто і погодилася бути коригувальником вогню.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах