У Харкові запровадили пільги на плату за землю: для кого

У Харкові запровадили пільги на платню за землю: для кого.

У Харкові запровадили пільги на платню за землю: для кого. Фото: Агрополіти

Події
29 лютого 11:55

У Харкові запровадили тимчасові пільги на земельний податок та орендну плату за земельні ділянки для деяких категорій підприємців та населення. Вони діятимуть до 31 грудня року, в якому буде припинено або скасовано військовий стан. У такий спосіб міська влада хоче простимулювати бізнес і харків'ян залишатися в місті.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 28 лютого, на позачерговій сесії міськради, повідомила прес-служба Харківської міськради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, депутати підтримали запровадження тимчасових пільгових ставок щодо найбільш постраждалих земельних ділянок, зокрема тих, на яких розташовані об'єкти промисловості, адміністративні, офісні, складські будівлі та готелі, а також щодо земельних ділянок, які надані у користування для будівництва та реконструкції. Залежно від виду використання ділянок ставки знижено на 30-50%.

Крім того, продовжено застосування пільг щодо зменшення земельного податку та орендної плати за земельні ділянки, на яких розташовані пошкоджені об'єкти нерухомого майна, на 30, 60 та 99% залежно від категорії ушкоджень. Відповідно до рішення, такі пільги діятимуть до 31 грудня року, в якому буде припинено або скасовано військовий стан (раніше період застосування пільг визначався з 1 січня до 31 грудня 2023 року).

Також було прийнято рішення про звільнення фізичних осіб від земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками, зайнятими житловою забудовою (приватні домоволодіння), з 1 січня 2023 року по 31 грудня року, в якому буде припинено або скасовано військовий стан. Таку пільгу отримали 24 тисячі мешканців Харкова.

За словами міського голови Ігоря Терехова, таким чином міська влада хоче простимулювати бізнес і харків'ян залишатися в місті.

"Потрібен стимул, щоб люди залишалися у Харкові, працювало виробництво, поверталися підприємці. Якщо потрібно ще знизити податкові ставки для деяких видів діяльності, ми це зробимо. Для нас дуже важливо, щоб бізнес мав можливість працювати", - сказав Ігор Терехов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах