На Північній Салтівці планують відремонтувати кілька будинків

На Північній Салтівці планують відремонтувати кілька будинків.

На Північній Салтівці планують відремонтувати кілька будинків. Фото: t4pua.org

Події
28 лютого 10:01

У 2024 році Харківська міськрада уклала угоди на ремонт шести багатоповерхівок на Салтівці, які постраждали під час повномасштабної війни в Україні. Загальна сума контрактів – понад 346 мільйонів гривень. Частина будинків знаходяться на Північній Салтівці.

Про це стало відомо у результаті моніторингу системи Prozorro, пише Харківський антикорупційний центр.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дивіться також: Як виглядає Північна Салтівка після трьох місяців обстрілу (відео)

Найбільш дорогий ремонт планується у 16-поверхівці на вулиці Дружби Народів, 271. Вартість робіт становила 253 439 134,80 гривні. Відновлюватиме постраждалий будинок фірма з Дніпра. Наприкінці січня управління з будівництва, ремонту та реконструкції Харківської міської ради підписало договір із товариством з обмеженою відповідальністю "Айєр Скай" (Дніпропетровщина) на проведення аварійно-відновлювальних робіт у цій багатоповерхівці.

На Північній Салтівці планують відремонтувати кілька будинків.На Північній Салтівці планують відремонтувати кілька будинків. Фото: Vgorode/Тетяна Костенко

"Цікаво, що в системі DREAM, яка агрегує інформацію про відновлення постраждалих об'єктів в Україні, наголошували на вартості реконструкції на суму 160 млн грн. Саме на таку суму будинок має підтверджене фінансування. ХАЦ працює над аналітичним матеріалом з ремонту будинків на Салтівці, вартість яких коштує більше ста мільйонів гривень. Зараз просто зазначимо, що "Айєр Скай" - це новий підрядник на відновленні у Харкові", - розповіли в Антикорупційному центрі.

Фірма "Айєр Скай" належить Дмитру Косіку з Нікополя. До 2020 року її було записано на Максима Гладкого з Покрови. Замовлення від управління міськради по будинку на 253 мільйони стало найбільшим підрядом для "Айєр Скай". Виконати роботи з капремонту та реставрації фірма має до 31 грудня 2025 року.

Будинок на вулиці Дружби Народів, 271 був сильно пошкоджений у лютому-березні 2022 року. Росіяни обстрілювали його неодноразово системами "Град" та "Ураган". Внаслідок обстрілів у будинку були пожежі.

На Північній Салтівці планують відремонтувати кілька будинків фото 1На Північній Салтівці планують відремонтувати кілька будинків фото 1

У технічній специфікації зазначено, що фірма-підрядник виконає демонтажні роботи (перекриття, сантехблоки, підлоги, дверні полотна), влаштування покрівлі, ремонт стін парапету, відновить вертикальні конструкції, відремонтує перекриття, основний фасад, ліфтовий хол та тамбури, утеплить лоджії, вставить двері та вікна. Також передбачено ремонт різних систем – опалення, пожежогасіння, каналізації, вентиляції, водопровід. Усього прописано 2309 найменувань робіт.

Підряди на ремонт інших будинків отримав найбільший забудовник Харківщини - "Трест Житлобуд-1", член виконавчого комітету Харківської міської ради Олександр Харченко. Загальна сума за договорами становила понад 93 мільйони гривень.

Зокрема, "Трест Житлобуд-1" ремонтуватиме будинок на вулиці Метробудівників, 20, який отримав пошкодження навесні 2022 року. Вартість робіт становитиме 7,8 мільйона гривень.

Ще один будинок — на вулиці Дружби Народів, 223. Ремонтні роботи в ньому коштуватимуть 53,35 мільйона гривень. Відновлення будинку на вулиці Героїв Праці, 33-Д коштуватиме 17,79 мільйона гривень, вулиці Кричевського, 28 — 6,07 мільйона гривень, Наталії Ужвій, 95 — 5,79 мільйона гривень за перший під'їзд і 2,16 мільйона гривень. за другий.

"Цікаво, що майже на всіх тендерах у "Житлобуду" був конкурент, який пропонував нижчу ціну. Це київське ТОВ "Будівельна фірма "Інтерлюксбуд" — досвідчена компанія, яка протягом трьох років отримала підряди на суму понад 200 мільйонів гривень у Києві. Але в даному випадку замовник знайшов неточності в їхніх документах, зокрема, підтвердження наявності необхідної техніки. Тому їхні пропозиції було відхилено. Ще один цікавий момент: управління міської ради продовжує ігнорувати всі рекомендації щодо публікації кошторисів у закупівлі. Особливо це стосується тендерів, які виграє ПАТ "Трест-Житлобуд-1". Адже у тендері на ремонт будинку на вулиці Дружби Народів, 271 дніпряни скачали розрахункові кошториси разом з іншою тендерною документацією", — кажуть у ХАЦ.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах