Вперше за чотири роки: у Харківській області народилася трійня

Вперше за чотири роки: на Харківщині народилася трійня.

Вперше за чотири роки: на Харківщині народилася трійня. Фото: ХОВА

Події
27 лютого 16:49

У Харківській області вперше з 2020 року народилася трійня – дві дівчинки та хлопчик. Малюки з'явилися на світ 29 грудня 2023 року.

Про це розповіла заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Олена Логвінова.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"В одній із медустанов Харківщини народилася трійня. Дві дівчинки та хлопчик з'явилися на світ недоношеними у терміні вагітності 31 тиждень і важили від 1300 до 1600 грамів. Перші 10 діб життя немовлята отримували інтенсивну терапію у відділенні реанімації новонароджених. У подальшому діти разом із мамою були переведені для лікування до відділення постреанімаційного догляду, де перебували 2 місяці", – розповіла Олена Логвінова.

На сьогоднішній день немовлята підросли і набрали вагу. Маму із новонародженими виписали додому. Надалі грудні діти будуть під наглядом відділення катамнестичного моніторингу Обласної клінічної лікарні, де продовжуватимуть реабілітаційне лікування, необхідне для нормального розвитку недоношених дітей.

За словами медичного директора перинатальної допомоги Харківської обласної клінічної лікарні Олександра Железнякова, на базі перинатального центру функціонує 10 відділень та 6 індивідуальних пологових залів, де створено всі умови для комфортного перебування вагітних жінок, їхніх партнерів та новонароджених дітей. Протягом останнього року під наглядом висококваліфікованих лікарів з'явилося на світ 1475 немовлят.

"Трійня – це дуже рідкісне явище. Породілля спостерігалася у нас протягом усієї вагітності, яка була високого перинатального ризику. Ми її прооперували, виходили немовлят, і сьогодні вони вже пішли додому. Ми дуже раді і горді саме цим", – розповів Олександр Железняков.

За даними ХОВА, з початку повномасштабного вторгнення в Україну протягом 2022 року на Харківщині з'явилися на світ 7444 дитини, у 2023 – 7315.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах