Екс-чоловік із ревнощів по-звірячому вбив балерину харківського театру

Екс-чоловік із ревнощів по-звірячому вбив балерину харківського театру.

Екс-чоловік із ревнощів по-звірячому вбив балерину харківського театру. Фото: facebook.com/Сергій Болвінов

Події
27 лютого 10:47

У Харкові розкрито жахливе вбивство. Чоловік убив свою колишню дружину, балетмейстерку харківського театру, розчленував тіло та спробував спалити. Після цього вбивця планував виїхати до Канади. Поліція протягом тижня змогла розкрити цей злочин.

Про це повідомив начальник Слідчого управління Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У поліції кажуть: те, що сталося, схоже на епізод із кримінального серіалу. Однак це не мистецька вигадка, а реальний злочин.

Загибла – Марія, балетмейстер театру. Її чоловік Олексій має дві вищі освіти – економіст та психолог. Вони були одружені багато років. Але цього року пара вирішує жити окремо та по черзі брати дитину. Цивілізовано розходяться.

"Того дня хлопчик - у бабусі та дідуся. Чоловік приїжджає до дружини з валізою на колесах, забрати речі. А вже за кілька днів її мати заявляє, що дочка зникла. Камера у під'їзді показала, що жінка нікуди не виходила після візиту чоловіка. У її квартирі всюди були сліди романтичного вечора. Чоловік одразу заявив - дружина знайшла іншого, а про зникнення він нічого не знає. "Ні речей, ні продуктів, про які розповідав чоловік, усередині валізи насправді не було", - розповів Сергій Болвінов.

Виявилося, що екс-чоловік уже давно стежив за дружиною, отримав доступ до її месенджерів та читав кожне листування. Побачив повідомлення від колеги – приревнував, вирішив покарати. Він убив колишню кохану просто у ванній. Потім вийшов на балкон, дістав будівельну плівку.

"Спочатку відрізає їй кисті, потім голову. Упаковує все - відрізані частини тіла в пакети, решта - в ту ж валізу. Згодом саме вона допоможе слідчим дізнатися правду. А тим часом чоловік все прибрав і вимив на місці злочину. Цукерки, келихи і обгортки від засобів контрацепції у квартирі відразу викликали підозру у слідчих, з'явилася думка про інсценування. А далі – блискавична та професійна робота спільно з кримінальним розшуком", - каже Болвінов.

Поки чоловік наполягав на своїй версії, оперативники почали перевіряти кожну адресу, пов'язану із сім'єю. Результат отримали майже відразу - під час ретельного огляду напівзанедбаної дачі, що належить батькам чоловіка, виявили залишки, що обгоріли. Вони були на сусідній ділянці.

Чоловік продовжував дотримуватися своєї версії. Але виявилося, що він не тільки інсценував побачення своєї жертви з іншим, але й кілька днів після вбивства возив телефон дружини містом, відповідав на повідомлення від тещі, імітуючи те, що вбита все ще жива. Її мати одразу зрозуміла, що це пише не дочка. І пішла до поліції.

Тіло без голови та кистей знайшли у старому льоху – убивця намагався його спалити. Обклав шинами, облив бензином і підпалив. Але закрив кришку льоху, щоб полум'я не перекинулося на будинок. Саме тому вогонь згас і тіло не згоріло повністю. На згарищі також виявили фірмовий значок від валізи. Але чоловік продовжував наполягати, що у своїй валізі привіз додому консерви. І навіть показав таку ж валізу, як на відео з камер. Втім, обдурити слідство йому не вдалося. Фірмовий значок там був у зовсім іншому місці, ніж на валізі, з якою він виходив із під'їзду.

Судмедекспертиза показала, що жертва померла внаслідок чотирьох ножових поранень. Криміналісти дуже швидко зробили також дослідження ДНК – зразки з обгорілого тіла збіглися із зразками матері зниклої жінки.

Чоловік вирішив зізнатися і докладно розповів, як посварився із дружиною. Як штовхнув її у ванній, як бив ножем у тулуб і нарешті розчленував і виніс із квартири у пакеті та валізі на колесах. Потім склав усе в машину і поїхав до посадки - там закопав руки. Потім проїхав ще близько кілометра і закопав пакет із головою за кілька десятків метрів від дороги. Саме тіло, швидше за все, наперед планував спалити. До дачної ділянки їхав уже з каністрами з пальним. Поки чоловік продовжує наполягати, що зробив усе в стані афекту, готовий співпрацювати зі слідством та чітко вказав місця, де копав та ховав рештки.

"Дружину він убив 17 лютого, а вже вранці 24-го ми змогли її знайти, цього ж дня затримали чоловіка. Він уже мав готову візу для виїзду до Канади, але подорож скасовується. Ми встигли і не дали йому втекти - тепер йому доведеться відповідати. Сьогодні підозрюваному вже обрали запобіжний захід - утримання під вартою без можливості внести заставу. Дванадцятирічний хлопчик залишився без обох батьків, а чоловікові загрожує довічне ув'язнення", - сказав Болвінов.

Учора, 26 лютого, у Харківському академічному театрі музичної комедії опублікували некролог на раптову смерть балерини та головної балетмайстерки Харківського академічного театру музичної комедії Марії Холодної. На сцені музкомедії вона грала із 2008 року. 2020 року дебютувала як балетмейстер-постановник. В останні роки керувала балетним цехом театру.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах