Будівлю будинку для людей похилого віку "Золотий час", в якому загинуло в пожежі 15 людей, повернули місту

Будівлю будинку для людей похилого віку "Золотий час", в якому загинуло в пожежі 15 людей, повернуть місту.

Будівлю будинку для людей похилого віку "Золотий час", в якому загинуло в пожежі 15 людей, повернуть місту. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
20 лютого 14:20

Будівлю пансіонату для літніх людей "Золотий час", в якому під час пожежі у 2021 році загинули 15 підопічних, повернули у власність територіальної громади Харкова. Суд встановив, що споруду було збудовано самочинно на землі, яку не давали в оренду.

Про це 20 лютого повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Встановлено, що двоповерхова будівля, яка використовувалася для проживання літніх людей, збудована у 2012 році самочинно, без належної проектно-дозвільної документації та розміщена частково на земельній ділянці загальною площею 255,25 кв. м, щодо якої Харківською міською радою ще у 200 році ухвалено рішення про надання в оренду для обслуговування житлового будинку за вказаною адресою. Однак відповідного договору оренди надалі укладено так і не було", — йдеться у повідомленні прокуратури.

За даними прокуратури, вартість ділянки, яка підлягає поверненню за судовим рішенням, — майже півмільйона гривень.

Рішення ухвалив Київський райсуд Полтави: прокуратура звернулася до суду з позовом у 2021 році, бо міська рада Харкова навіть після пожежі не вживала заходів щодо усунення порушень, кажуть у прес-службі.

Нагадаємо, 21 січня у Холодногірському районі Харкова спалахнув приватний будинок для людей похилого віку "Золотий час" за адресою Нижня Гіївська, 150Б. Під час пожежі загинуло 15 людей. Постраждали ще дев'ятеро людей. Як з'ясувалося, в будівлі не було жодного вогнегасника. Пожежу кваліфікували як надзвичайну ситуацію державного значення, в країні оголосили жалобу за загиблими. Пізніше пройшли масштабні перевірки всіх українських приватних пансіонатів та будинків для літніх людей, було створено державний реєстр подібних установ, а до Харкова на місце згарища навіть приїжджав Президент України. Але суд досі не поставив крапку у цій справі. За інформацією обласного департаменту соцзахисту населення, пансіонат був нелегальним. Підозра була пред'явлена чотирьом : власнику будинку, де розміщувався пансіонат Славіку Акопяну, керівнику будинку для людей похилого віку Ользі Кравченко, її чоловіку В'ячеславу Кравченку, адміністратору закладу, який працював нелегально, Ігореві Мирончуку.

За даними прес-служби прокуратури, наразі всі обвинувачені у справі про пожежу в пансіонаті вийшли із СІЗО під заставу. Власник пансіонату зробив найбільшу заставу — 1 млн 40 тисяч гривень. В орендаря будинку, його дружини, яка була директором закладу, та адміністратора – 198 840 гривень застави.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах