Кіт-блогер Степан опублікував дивні повідомлення в Instagram: підписники побоюються викрадення

Кот-блогер Степан опублікував дивні повідомлення в Instagram: підписники побоюються викрадення.

Кот-блогер Степан опублікував дивні повідомлення в Instagram: підписники побоюються викрадення. Фото: instagram.com/loveyoustepan

Події
13 лютого 12:10

На сторінці харківського котоблогера в Instagram останнім часом відбувається щось незрозуміле. На ній з'являються дивні пости, а хазяйка кота не дає ніяких пояснень вже кілька діб. Передплатники припускають, що сторінку тепер ведуть сторонні особи і непокояться, що спричинило такі зміни.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наприкінці минулого тижня аккаунт Степана несподівано став закритим, а вже в неділю, 11 лютого, на ньому з'явився пост англійською, в якій пухнастий котоблогер просив передплатників про фінансову допомогу. Під фото Степана було опубліковано реквізити, проте мета збору не називалася.

12 лютого цей пост зник, але з'явився новий, в якому також англійською було зазначено "Мої дорогі друзі! Мій попередній пост видалили!".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Степан (@loveyoustepan)

Передплатники Степана активно коментують подію. Вони просять власницю кота Ганну прокоментувати ситуацію українською та підтвердити, що з нею та її вихованцем все добре.

За кілька годин на сторінці у прямому ефірі вийшло відео зі Степаном. Проте жодних пояснень, як просили фоловери, у ньому не було. Не згадувалося в ньому і про збирання коштів.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Степан (@loveyoustepan)

Передплатники висловлюють припущення, що Instagram популярного кота зламали шахраї, а також, що тварину викрали з клініки або вони вирішили виїхати з України та зараз десь в дорозі. Вони помітили, що на відео інша обстановка у квартирі, а поруч із котом не його перенесення.

"Схоже, Степане, викрали з ветклініки, перенесення інше, постіль та обстановка як у готелі. Зараз намагаємося зв'язатися з власницею Степана. Збираємо інформацію. Зачекайте з донатами, поки ситуація не проясниться", - йдеться в одному з коментарів.

"Схоже Степан десь у дорозі. Може до якоїсь далекої країни (США)", - пише інший фоловер.

Людей дивує, що власниця кота Ганна не дає пояснень, а сторінка подруги Степана Стефанії не активна вже два тижні.

"Максимально дивовижна ситуація. У Ганни стовідсотково є друзі та знайомі і якби сторінку викрали, я б, припустимо, через своїх друзів просила про це розповісти людям, повідомити їх у коментарях, відмітках тощо. Тут цього не відбувається і це дивно Якщо все дійсно добре, то тоді незрозуміла, як можна бачити, що у людей паніка і нічого не говорити, навряд чи в свідомості людина стала б так чинити, так що ця версія малоймовірна. Якщо акаунт не викрали і Степан потребує допомоги, то бачачи реакцію людей, як вони турбуються і стурбовані, знову ж таки, свідома і відповідальна людина змогла б написати хоча б 2-3 слова, а не мовчки вийти в ефір. Це не звинувачення, це роздуми, що є якась причина саме у них, щоб мовчати", - пише один із коментаторів.

"У кота Степана 1.4 млн аудиторія, і зараз нібито власниця просить грошей у дивних постах, чи то для себе, чи то для кота. Жодних пояснень не дає. Пише виключно англійською. Можливий факт викрадення тварини чи щось сталося з господинею. Постійні шанувальники помітили несхожість у перенесенні та обстановці, у манері спілкування в постах, а також у пейпал акаунтах, які раніше надавалися для донатів і зараз, аби там не трапилося, власниця завжди писала б пояснення також українською мовою та не вводила в оману передплатників. На цьому дивному 15-хвилинному відео з повною тишею кіт справді виглядає стресованим і ніби не впізнає того, хто його знімає", - зазначила інша коментаторка.

У попередніх постах котоблогера повідомлялося, що він захворів на тлі стресу внаслідок ракетних ударів по Харкову 23 січня.

Довідка Vgorode. Кіт Степан веде свої сторінки в Тік-Ток і Instagram з 2020 року і має понад півтора мільйона передплатників. Перше відео з котом, яке його власниця Анна зняла під час карантину, набрало кілька мільйонів переглядів. З того часу Анна викладала нові фотографії та знімала кота майже щодня, щоразу в новому образі.

Харківський кіт привернув увагу співачки Брітні Спірс, моделі Хейлі Бібер та актриси Діани Крюгер. До повномасштабної війни він жив зі своєю господаркою на Салтівці, яка під час російських обстрілів Харкова постраждала найбільше.

У березні 2022 року Анна зі Степаном виїхала до Франції. За кордоном вони провели півроку. За кордоном Степан встиг зібрати понад 15 тисяч доларів на допомогу благодійним зоозахисним українським організаціям. Пізніше в Каннах знаменитий кіт отримав престижну блогерську премію. У серпні 2022 року Степан разом із господаркою повернувся до України. Спершу жив у Львові, потім повернувся до Харкова.

Під час перебування за кордоном кіт Степан потрапив на обкладинку видання Times Monaco, де про нього опублікували цілу статтю.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах