Удар "Шахедами" Немишлянським районом: чого потребують постраждалі і куди нести

Удар "Шахедами" Немишлянським районом: чого потребують постраждалі і куди нести.

Удар "Шахедами" Немишлянським районом: чого потребують постраждалі і куди нести. Фото: ХОВА

Події
10 лютого 17:03

Число постраждалих внаслідок нічної атаки Харковом 9 лютого вже досягло 57 людей. Семеро загиблих зараз намагаються впізнати. Рятувальники продовжують роботи на місці обстрілів та пожеж. Не виключено, що загиблих може бути більше.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Працюють працівники ДСНС, Нацполіції, прокуратури. Я не виключаю такої можливості, що будуть знайдені ще, на жаль, тіла. Щодо повторного займання, така можливість ще зберігається, працівники ДСНС на місці, локалізуватимемо, якщо це виникне", - розповів Терьохів в ефірі національного телемарафону.

Начальник слідчого управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов розповів про загиблу сім'ю з дітьми. Під час тривог батьки з малюками ховалися у підвалі. Але цього разу не встигли – у двір увірвалося полум'я.

Удар Удар

"Коли сім'я побігла ховатися, біля будинку вже горіли дві машини і паливо. Усі семеро опинилися в вогняній пастці. Попередньо встановили, що старший і молодший хлопчики були з мамою. А середній Михайло завжди бігав за татом. малюк - забився в кут, сам на кухні. Там ми його і виявили. Мати з двома іншими синами намагалася врятуватися у ванній, тримала дітей в обіймах. Усі вони дуже обгоріли і для остаточних висновків знадобиться ДНК - експертиза", - повідомив Болвінов.

Удар Удар

Крім цієї сім'ї, загинула також подружня пара: 66-річний чоловік і його 65-річна дружина

Судмедексперт проведе ДНК-експертизу 7 тіл загиблих 

Постраждалі – мешканці вулиці Котельні, вони залишилися без дому, без документів, без грошей, без особистих речей.

У гімназії №21 (вул. Тракторна, 3/12) відкрито пункт допомоги мешканцям Немишлянського району, які постраждали внаслідок нічної атаки ворожих безпілотників.

"Всім, хто опинився без даху над головою, запропонували оселитися в гуртожитках. Також організовано штаб збору та видачі допомоги в 21-й гімназії. Адже у людей практично нічого не залишилося. Є потреба в будівельних матеріалах, в одязі, засобах особистої гігієни. Крім того, вже домовилися з міжнародними фондами щодо встановлення мобільних будинків, які вони передадуть нам", - повідомив Терехов.

Люди з усього міста привозять допомогу.

"Я дуже вдячний нашим харків'янам, які з самого ранку приходять сюди і приносять речі, приносять продукти харчування. Вони відгукуються, знаєте, на наше прохання допомогти тим людям, які, на жаль, залишилися зовсім без речей. Йдуть діти, йдуть дорослі люди, молоді люди, люди похилого віку… І, знаєте, це не тільки з Немишлянського району, а з усього міста – всі райони міста Харкова, і всі люди приїжджають… І, знаєте, – це справді ми єдина сім'я!" – сказав Терехов.

Пошуково-рятувальна операція продовжується. На місці трагедії працюють співробітники ДСНС, поліції та прокуратури, а також комунальні служби. Зокрема, продовжуються роботи щодо відновлення електропостачання. За словами міського голови, без світла наразі залишаються 1030 будинків, більшість – у приватному секторі. Тепло- та водопостачання є у всіх будинках.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, деякі домогосподарства тимчасово відключено від газопостачання, доки рятувальники не завершать необхідні роботи.

На трагедію відреагував президент Володимир Зеленський. Він розповів про загиблу внаслідок обстрілу родину. Старшому синові, Олексію, 7 років, середньому, Михайлу, 4 роки, молодший – Павло, йому було 7 місяців.

"Діти, які ще не встигли побачити життя і були вбиті через російське безумство. Загинула і ще одна родина: чоловік і дружина. Мої співчуття всім рідним і близьким!" – сказав президент.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах