Під Харковом затримали агронома, який допомагав окупантам мінувати Куп'янський район

Під Харковом затримали агронома, який допомагав окупантам мінувати Куп'янський район.

Під Харковом затримали агронома, який допомагав окупантам мінувати Куп'янський район. Фото: СБУ

Події
07 лютого 17:15

Затримано агронома, який допомагав окупантам підбирати місця для мінування полів на Куп'янщині. Йому повідомили про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) та взяли під варту. Колаборанту загрожує до 12 років ув'язнення.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як встановило слідство, у селі Василенка Куп'янського району, 57-річний агроном місцевої ферми допомагав ворогові закріпитися на позиціях. Під час окупації села він надавав російським військовослужбовцям продукти харчування та дрова для обігріву школи, де дислокувалися збройні сили Росії.

Чоловік підказував окупантам місця на полях для мінування з метою протидії Збройним силам України. Таким чином, загарбники мінували ділянки навколо райцентру, зокрема місцеві дороги, якими користувалися мирні жителі.

Під Харковом затримали агронома, який допомагав окупантам купірувати.Під Харковом затримали агронома, який допомагав окупантам купірувати. Фото: СБУ

Також підозрюваний вимагав від своїх колег передавати російським загарбникам бетонні блоки та деревину для влаштування фортифікаційних споруд та укріплень. У разі відмови – погрожував ув'язненням у російські катівні.

А у власному будинку він поселив трьох офіцерів.

"Після звільнення району фігурант залишився на території громади, заліг на дно та сподівався уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали", - розповіли в СБУ.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах