У Харківській області чоловік отримав три роки за секс із неповнолітніми

На Харківщині чоловік отримав три роки за секс із неповнолітніми.

На Харківщині чоловік отримав три роки за секс із неповнолітніми. Фото ілюстративне

Події
07 лютого 11:13

Обласна прокуратура в апеляції досягла реального терміну покарання для 29-річного мешканця Лозової, який вступив у статевий зв'язок із 14- та 15-річними дівчатками. Суд першої інстанції звільнив чоловіка від відбування покарання.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

НП сталася в одному із населених пунктів Лозівського району. Як випливає з матеріалів суду, педофіл на ім'я Олександр працював монтером колії на Південній залізниці. У лютому 2023 року він разом із другом та трьома школярками, одна з яких малолітня (яка не досягла 14-річного віку), розпивали спиртні напої. Після цього він відвіз школярок до себе додому, де спочатку зайнявся сексом із 14-річною дівчиною. Потім залізничник здійснив "статевий акт шляхом анального проникнення" з 15-річною школяркою. 13-річну він не чіпав.

При цьому фігурант справи проживає із жінкою у цивільному шлюбі. Він мав відстрочку від призову на півроку.

Про те, що дівчата неповнолітні, чоловік знав. Обидві школярки заявили, що претензій до обвинуваченого немає, на жорсткому покаранні не наполягають і просили не позбавляти останньої волі. Сам обвинувачений визнав провину та розкаявся.

30 червня 2023 року Лозівський міськрайонний суд Харківської області призначив залізничнику покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але звільнив від відбування покарання на три роки, якщо він не вчинить нових злочинів та виконає обов'язки, покладені на нього судом. До Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності малолітньої особи, його не включали.

"Правовий статус дитини має особу до досягнення нею повноліття. Малолітньою вважається дитина до досягнення нею чотирнадцяти років. Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років. Враховуючи, що злочини вчинені стосовно осіб, які досягли чотирнадцятирічного віку, підстави для включення інформації про обвинуваченого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності малолітньої особи, відсутні", – йдеться у повідомленні.

Прокурори Харківської обласної прокуратури та Лозівської окружної прокуратури Харківської області опротестували це рішення суду в апеляційній інстанції. Прокурори аргументували, що вирок суду є незаконним через невідповідність призначеного судом покарання  ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особи обвинуваченого.

Колегія суддів судової палати щодо розгляду кримінальних справ Харківського апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокуратури. Зловмисник отримав нове покарання – три роки позбавлення волі.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах