Готель у Золочеві, де загинула дитина, відкрився зовсім недавно — ЗМІ

Готель у Золочеві, де загинула дитина, відкрився зовсім недавно — ЗМІ.

Готель у Золочеві, де загинула дитина, відкрився зовсім недавно — ЗМІ. Фото: Суспільне

Події
06 лютого 16:03

У триповерховій будівлі у Золочіві Харківської області, в яку влучили російські ракети вночі 6 лютого, на третьому поверсі було облаштовано три кімнати для гостей. На момент удару вони були зайняті.

Персонал у готелі не ночував, гостям видавали ключі вдень, розповів Суспільному власник зруйнованої будівлі Анатолій Тильнов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"О 02:20 прокинувся від першого вибуху, подивився у вікно — ми живемо недалеко — одразу ж другий вибух. Я не думав, що влучило. Не дуже голосно було. Відкрив камери — вони не працюють. Через 15 хвилин уже хтось у Інтернеті написав, мовляв, "Дівчата з магазину "Все по три", у вас роботи більше немає". За 5 хвилин був тут. У готелі було три сім'ї, я бачив, що носили їх, але живі, чи ні - ні знаю. Двоє вилізли самі, інших виносили. Загинула дитина — гостей", — каже Тильнов.

Готель у Золочеві, де загинула дитина, відкрився зовсім недавно — ЗМІ.Готель у Золочеві, де загинула дитина, відкрився зовсім недавно — ЗМІ. Фото: Суспільне

"Ми звели таку гарну будівлю, щоб люди відпочивали, вона була однією з найкрасивіших будівель у Золочові", - додає власник готелю.

За його словами, в інших приміщеннях будівлі облаштовували дитячий центр: напередодні влучення завезли меблі та провели перше заняття. Також у будівлі знаходився магазин.

"З товаришем проектували будинок. Я давав ідеї, він давав ідеї, будівельник із Вінниці будував. Працювали два роки. Ми запустили будівлю, як почалися обстріли — влітку 2022 року, готель запустили пізніше, а магазин у 2022 році", — сказав Анатолій Тильнов.

"Раз – це випадково, два – тактика. Одна та інша ракети разом прилетіли", - вважає він.

Готель у Золочеві, де загинула дитина, відкрився зовсім недавно — ЗМІ.Готель у Золочеві, де загинула дитина, відкрився зовсім недавно — ЗМІ. Фото: Суспільне

Власник планує відновити зруйновану будівлю:

"Розберуть завали, з весни почнемо зводити заново. Я думаю, що фундамент залишився. Якщо є фундамент, буде будівля".

Нагадаємо, вночі 6 лютого 2024 року дві ракети РФ вдарили по Золочеву близько 2:20. Попередньо росіяни били ракетами С-300. Попадання – до центральної частини селища. Одна з ракет вдарила по триповерховому готелю, інша – по магазину.

Під завалами готелю виявили 2-місячного хлопчика, він загинув. Мама немовляти в лікарні у тяжкому стані. Також поранено ще двох жінок.

У Золочеві внаслідок ракетних ударів пошкоджено приватні будинки, адміністративні будівлі, кафе, аптеки, автовокзал.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах