Під Харковом створюють найбільший в Україні хоспіс для тварин

Під Харковом створюють найбільший в Україні хоспіс для тварин.

Під Харковом створюють найбільший в Україні хоспіс для тварин. Фото: facebook.com/FeldmanEcopark

Події
01 лютого 11:43

У Фельдман Екопарк створюється найбільший в Україні хоспіс для тварин, які постраждали від війни.

Про це повідомила прес-служба екопарку.

Последние оперативные новости Харькова в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

"Ми створюємо у Фельдман Екопарк найбільший в Україні хоспіс для тварин, які постраждали від війни: як диких, так і домашніх. Роботи з його будівництва вже розпочинаються, і думаю, що до кінця року їх буде завершено. Це нагальна потреба. До нашого Центру порятунку тварин “Добрий дім” постійно надходять звернення, дуже часто - від українських воїнів та жителів прифронтових територій щодо поранених тварин, малюків, які втратили батьків, а також тварин, що залишили через війну звичні місця проживання та потрапили через це до біди. Олені, що втратили ноги, нездатні літати поранені лебеді, кинуті на свавілля долі маленькі поросята та кізочки, зграї голодних бездомних собак – це сумні реалії сьогодення.

Наші фахівці роблять усе, щоб вилікувати таких тварин, реабілітувати їх та підготувати до повернення в природу – в умовах справжнього екоциду, який чинить агресор, реінтродукція тварин матиме величезне значення для збереження традиційних видів української фауни. Але повернутися до природи зможуть далеко не всі: тварини, які отримали серйозні травми, а також надто звикли до опіки людини, просто не виживуть. Для їхнього розміщення вже зараз потрібно створювати у спокійних куточках природи зручні вольєри, в яких вони під наглядом фахівців зможуть затишно жити. Людяність щодо них – це наш обов'язок", - говориться у повідомленні.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах